Star Trek

Star Trek-stjärnan i ilfart till sjukhus

avNatalie Demirian

Leonard Nimoy förd till akuten med bröstsmärtor

1 av 4 | Foto: Nancy Pastor
Leonard Nimoy.

”Star Trek”-stjärnan Leonard Nimoy, 83, har det tufft med hälsan.

I torsdags åkte han in akut till sjukhuset efter ett larmsamtal, skriver TMZ.

Enligt samtalet hade han svåra bröstsmärtor.

Den legendariske ”Star Trek”-stjärnan Leonard Nimoy, 83, har haft problem med hälsan under en längre tid och har de senaste månaderna åkt in och ut ur sjukhus.

När ett larmsamtal kom in om att Nimoy hade svåra bröstsmärtor tog ambulansen inga risker och han transporterades omedelbart till UCLA Medical Center i Los Angeles.

Stjärnans tillstånd verkar dock inte vara alltför allvarligt den här gången, då han nu på Twitter meddelar att han kommer att börja dela med sig av sin poesi. I vanlig ordning avslutas varje tweet med förkortningen LLAP, live long and prosper, (”lev länge och väl”) – en fras tagen ur ”Star Trek”.

Lider av kol

I fjol gick Leonard Nimoy, mest känd som Spock i mångåriga tv- och filmsuccén, ut med att han drabbats av den dödliga lungsjukdomen kol, trots att han slutade röka för över 30 år sedan.

Kol, en förkortning av kroniskt obstruktiv lungsjukdom, drabbar främst rökare och kallas ibland rökarlunga. Sjukdomen innebär att lungfunktionen blir sämre och att det blir allt svårare för den drabbade att andas.

”Rökare, snälla förstå. Om ni slutar efter att ni har diagnostiserats med skador i lungorna är det för sent”, skrev han då på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM