Ron Burgundy blev nyhetsankare – i riktig sändning

1 av 4 | Foto: Will Ferrell och Harrison Ford under inspelningen av ”Anchorman”-uppföljaren.
FILM

Han är Will Ferrells alter ego på bioduken.

Men nu har det fiktiva nyhetsankaret Ron Burgundy tagit sig in i verkligheten.

I helgen ledde han en riktig nyhetssändning i USA.

Han sågs först i långfilmen ”Anchorman” 2004.

När det nu, tio år senare, är dags för uppföljaren gör Will Ferrell, 46, comeback som det fiktiva nyhetsankaret Ron Burgundy.

Och han gör det överallt.

Reklamkampanjen för ”Anchorman 2” talas redan om att bli en så kallad game changer på området, det vill säga en idé som förändrar det nuvarande sättet att göra någonting, skriver Huffington Post.

I helgen fortsatte nämligen Ron Burgundy sin marsch mot tittarnas hjärtan genom att dyka upp i KXMB-TV, en riktig, lokal nyhetssändning i Bismarck, North Dakota.

Med gravallvar tog sig Will Ferrell an de riktiga nyheterna i rutan.

Vid sin sida hade han riktiga nyhetsankaret Amber Schatz, som nu hyllas i media för att ha klarat sändningen utan att bryta ihop.

Var korrespondent i MTV EMA

Ron Burgundy har under hösten dykt upp i fler storsändningar. Senast sågs han som korrespondent i MTV Europe Music Awards i Amsterdam i november.

Filmen med Will Ferrell i huvudrollen från 2004 handlar om ett San Diego på 1970-talet. Ron Burgundy är ett nyhetsankare i en tid där yrket är strikt mansdominerat. Men hans ställning på kanalen hotas när en kvinna anställs på samma station – och vill ta över hans roll som den främsta.

”Anchorman 2” får Sverigepremiär 20 december.