Nye stjärnan tokig i Bacon

Publicerad 2011-06-05

Michael Fassbender spelar mot sin idol i X-men

LONDON. Han var tvungen att nypa sig för att förstå att han spelade mot Kevin Bacon.

Men Michael Fassbender kan nu själv räkna sig som Hollywood-stjärna.

Och passar på att hylla Noomi Rapace av bara farten.

Han har gått från independent-filmer till kultförklarade ”Inglourious basterds”och ”300”.

Nu tar Michael Fassbender, 34, steget in i Hollywoods hetaste salonger med påkostade storfilmer. Först som en ung Magneto i ”X-men: First class” som utspelar sig före de tidigare ”X-men”-filmerna. Sen också i Ridley Scotts kommande Alien-film ”Prometheus” där han spelar androiden David.

Nöp sig i armen

Men ändå hade Fassbender svårt att smälta att Kevin Bacon är skurken

i ”X-men: first class”.

– Det är nästan surrealistiskt att jobba med någon av hans rang. Jag växte ju upp med hans filmer och så skulle jag träffa honom under inspelningarna. Det var så att jag fick nypa mig, berättar Fassbender för Nöjesbladet.

– Kevin Bacon är en verklig gentleman. Alltid i tid på inspelningen, arbetar hårt och ställer alltid rätt frågor. Han var väldigt lätt att arbeta med.

Fassbender har också bara lovord att säga om Noomi Rapace, som han spelar mot i Ridley Scott-filmen. Han hyllar hennes målmedvetenhet:

– Hon är väldigt hängiven, seriös. Hon är tankfull och känslig. För henne handlar allt om arbetet. Vi har haft väldigt roligt tillsammans under inspelningarna. Världarna de har skapat är verkligen något speciellt. Bara rymdskeppet, det känns som att vara i ett riktigt rymdskepp.

Beror på rollerna

Vad tror du om hennes framtid inom industrin?

– Nu hänger allt på henne själv, vad hon bestämmer sig för att göra och vilka roller hon tar sig an. Men när jag pratat med henne så handlar allt om jobbet och att hon vill hitta rätt roller.

ANNONS