Smårolig och gullig romcom-film

Så bra är ”Anyone but you”

Publicerad 2024-01-19

”Anyone but you”

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Anyone but you

Regi Will Gluck, med Sydney Sweeney, Glen Powell, Alexandra Shipp, GaTa, Hadley Robinson, Michelle Hurd, Dermot Mulroney, Bryan Brown, Rachel Griffiths.


Nej, romcom-genren är inte död.

Särskilt inte om man har folk som Sydney Sweeney och Glen Powell framför kameran.

KOMEDI. Alla romantiska komedier kan inte ha Hugh Grant i huvudrollen. Tiden går, även han åldras, nya generationer vill se folk i deras ålder bli kära i varandra, om än med vissa förhinder.

Regissören Will Gluck, med bland annat sevärda ”Easy A” (2010) och ”Friends with benefits” (2011) bakom sig, är som skräddarsydd för uppdraget. Han gör filmer som kanske är föga originella, men som slinker ned lätt.

Här har han inspirerats av Shakespeare-historien ”Mycket väsen för ingenting”. Och engagerat två kommande storstjärnor, är jag rätt övertygad om – Sydney Sweeney (tv-serien ”Euphoria”) och Glen Powell (”Top Gun: Maverick”) – i huvudrollerna.

Precis som nästan alla i rollistan är de närmast så obeskrivligt snygga, plus att de har en personlighet, att det gör dem totalt trovärdiga som ett par som efter ett inledande missförstånd avskyr varandra så mycket att alla i publiken förstår att de är som gjorda för varandra.

De hamnar på samma bröllop i Sydney (deras turistbyrå tackar och bockar väl för all gratisreklam!) och diverse förvecklingar tar fart. Ska parets hatiska känslor mot varandra förstöra bröllopet eller ska de bli kära i varandra?

Det är hela tiden småroligt, gulligt och lite oemotståndligt.

Filmen visas på bio.Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook och följa oss på Instagram och X (Twitter) för nyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln