Mejla

Stefan Hedmark

Julmys på bio – med George Michaels låtar

Emilia Clarke har huvudrollen i Emma Thompsons komedi

FILMTRAILER. George Michael lever. Åtminstone på bio, där hans låtar genomsyrar den kommande julfilmen ”Last Christmas”.

Här är trailern.

Emilia Clarke har lämnat drakarna och ”Game of thrones” bakom sig för en filmkarriär. Den 13 november är det Sverigepremiär för komedin ”Last Christmas” som utspelar sig i London.

Där möter vi Kate som är deprimerad men har fått ett jobb som tomtenisse i ett varuhus inför julen. Hennes mamma (Emma Thompson) är mycket orolig för henne, men hon stöter på Tom (Henry Golding) vid flera tillfällen. Är han hennes räddning eller är det för bra för att vara sant?

Det är skickliga personer bakom kameran. Thompson har skrivit manus tillsammans med sin make Greg Wise och Paul Feig (”Bridesmaids”) regisserar. Tillsammans har de skapat en romantisk komedi som cirklar kring George Michaels låtar, vilket ju filmtiteln skvallrar om.

På pappret ser det kanske ut som sockervadd mest. Trailern har roliga scener (särskilt tack vare Thompson) men har vi tur finns det både ett djup och ett mörker i berättelsen som vävs ihop med den döde popikonens musik.

I rollistan ser vi även två bekantingar från en av förra årets populära romantiska filmer, ”Crazy rich asians” – Golding och Michelle Yeoh. Dessutom har Broadwayveteranen Patti LuPone en roll.


Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publisert:

LÄS VIDARE