Stefan Hedmark

Här är första trailern för The Irishman

Martin Scorsese gör gangstercomeback på Netflix

FILMTRAILER. Vi har väntat länge. Vi vet fortfarande inte när filmen har premiär på Netflix.

Men här är första trailern för Martin Scorseses gangsterepos The Irishman.

I förrgår fick vi se de första bilderna ur ”The Irishman”, Martin Scorseses efterlängtade comeback till gangstergenren. Visst kan man bli nervös av hur det kommer att bli med de omtalade visuella effekter som ska göra skådespelarna yngre undervissa tidsperioder av filmen.

Tidigare rapporter har skvallrat om att den delen av arbetet har fått budgeten för filmen att skjuta i höjden – samtidigt som Netflix står redo att kapa kostnaderna för sina filmer.

Men varför oroa sig i onödan? Just nu känns det bara ljuvligt att få bli transporterad till den här onda, mycket gubbiga världen som Scorsese har varit med om att odödliggöra på film.

Facket – och maffian

”The Irishman” är regissörens första drama sedan ”Silence” (2016) och den är verklighetsbaserad. Vi möter Frank Sheeran (Robert De Niro) som ska ha varit inblandad i både facket och den organiserade brottsligheten på 1970-talet. Al Pacino spelar den legendariske fackföreningschefen Jimmy Hoffa; hans försvinnande är fortfarande mytomspunnet.

Joe Pesci spelar maffiabossen Russell Bufalino medan Harvey Keitel gör en annan ökänd gangstergubbe, Angelo Bruno. I mindre roller ser vi Bobby Cannavale, Anna Paquin och ingen mindre än ”Alla älskar Raymond”-stjärnan Ray Romano.

Man får ge Scorsese att han verkligen vet hur hans maffiafilmer ska se ut. Ljussättningen, miljöerna och klippningen är mycket bekant. Och självklart blir en stor del av attraktionen att se de här gamla rävarna spela mot varandra igen.

Får till de rätta vibbarna

En svaghet med ”The Irishman” kan vara att berättelsen kanske inte engagerar lika mycket som i vissa av företrädarna. Trailern är en teaser som inte berättar så mycket av storyn. Det återstår att se – trailern får till de rätta vibbarna i alla fall.

Filmen kommer att få premiär på Netflix senare i år, men ska även visas på bio i USA för att garantera Oscarnomineringar.


Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publisert:

LÄS VIDARE