Henrik Dorsin blir ”Sickan” i nya Jönssonligan-filmen

avJakob Meijer

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2 | Foto: LOTTE FERNVALL
Henrik Dorsin.

Han har en plan!

Efter Gösta Ekman och Simon J. Berger – nu axlar Henrik Dorsin rollen som mästertjuven Charles Ingvar ”Sickan” Jönsson.

Den nya filmen om Jönssonligan har premiär vintern 2019, skriver SF i ett pressmeddelande.

Nästa år dyker Jönssonligan upp igen. Men den här gången med en helt ny skådespelarensemble.

I ett pressmeddelande skriver SF att Henrik Dorsin, känd från ”Solsidan” och ”Grotesco” är klar för rollen som Charles Ingvar ”Sickan” Jönsson.

Och han får sällskap av Anders ”Ankan” Johansson, som tar över Ulf Brunnberg roll som Ragnar Vanheden.

Samtidigt blir komikern David Sundin, som bland annat var manusförfattare till Melodifestivalen 2016, Dynamit-Harry. Hans kärleksintresse, Doris, spelas av Hedda Stiernstedt, som det senaste året syntes i SVT:s succéserie ”Vår tid är nu”.

Den nya Jönssonligan-filmen, som går upp på biograferna vintern 2019, regisseras av Tomas Alfredson. Filmen produceras av Felix Herngrens produktionsbolag FLX.

Hade nypremiär 2015

En nyversion av filmerna om Jönssonligan, som förevigt är förknippade med Gösta Ekmans porträtt av Charles-Ingvar ”Sickan” Jönsson, hade premiär redan 2015, då med ”Torka aldrig tårar utan handskar”-skådisen Simon J. Berger i huvudrollen som ”Sickan”. Filmen beskrevs då som en reboot i samma anda som Daniel Craigs Bondfilmer.

– Allt som kändes gammalt och töntigt med Bond var helt bortblåst. Det är vårt mål med den här filmen. Vi har en stor kärlek till de gamla filmerna, men nu börjar vi om, sa då producenten Fredrik Wikström Nicastro.

Nöjesbladet har varit i kontakt med SF, som i dagsläget inte kan lämna några kommentarer om handlingen. Mer information är att vänta efter sommaren.

Huruvida den nya filmen om Sveriges mest populära tjuvar går tillbaka till rötterna eller inte återstår alltså att se.

5 storfilmer att se fram emot sommaren 2018 00:22
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM