Film

Buades ut på pressvisning

Av: 

Jens Peterson

FILM

”Mammut” väckte blandade känslor i Berlin – Nöjesbladets Jens Peterson på plats

BERLIN. I Sverige har ”Mammut” blivit en publikframgång med 100 000 besök.

På festivalen är rösterna blandade. En del buade av besvikelse efter pressvisningen – men Lukas Moodysson och skådespelarna fick också applåder.

”Mammut” utspelas i New York, på Filippinerna och i Thailand. Det handlar om hur människor är beroende av varandra över gränserna.

För första gången är Lukas Moodysson med i huvudtävlingen i en viktig festival. Han är beredd på olika reaktioner.

– Jag är inte nervös, säger han. Jag tror att en del människor tycker om ”Mammut” och en del gör det inte. Jag hoppas bara att några gillar filmen. Jag är glatt överraskad att så många sett den hittills i Sverige.

Kallt som i Trollhättan

De yngsta skådespelarna i ”Mammut” är också på plats i Berlin, mycket uppspelta och förväntansfulla. Sophie Nyweide som spelar dottern i New York har redan gjort ännu en film, mot Jessica Alba, och berättar stolt om inspelningen.

De filippinska pojkarna tycker Berlin är lika kallt som Trollhättan där de filmade, och minns glatt inspelningen i Sverige där en kylig studio skulle föreställa ett hett hem på Filippinerna.

De pratar lyckligt med Lukas Moodysson om några scener med en födelsedagstårta innehållande nudlar, och det är lätt att se hur han får bra kontakt med sina unga skådespelare.

”Han förstår kvinnor”

Marife Necesito som spelar nannyn Gloria i ”Mammut” hyllar sin regissör.

– Lukas är verkligen känslig och förstår kvinnor, säger hon. Så är inte de manliga regissörerna på Filippinerna. Vi ser verkligen fram emot att ”Mammut” ska visas där. Det är ett ämne som berör många.

Det tycker också en kvinna på presskonferensen som arbetar med utsatta kvinnor i olika länder. Hon tackar Lukas Moodysson för filmen.

ANNONS EXTERN LÄNK

REA hos Åhléns – upp till 50 % på kläder och inredning!

Åhlens

Se trailern till filmen – klicka på play-knappen:

Publisert: