”Vi möttes på jobbet”

FILM

Halle Berry om sin tio år yngre kärlek

Foto: Mår bra ”Jag har aldrig varit lyckligare” säger Halle Berry.

CANNES

Halle Berry fyller snart 40. Och hon tycker livet känns underbart.

– Jag har aldrig mått bättre fysiskt eller känslomässigt. Man är bara så gammal som man känner sig. Jag har aldrig varit lyckligare privat, säger filmstjärnan.

Foto: Halle Berry med nye pojkvännen - fotomodellen Gabriel Aubry, 30.

Halle Berrys nye pojkvän är kanadensiske fotomodellen Gabriel Aubry, 30.

De möttes förra året på ett reklamjobb för Versace.

– Ja, jag har någon speciell i mitt liv. Ja, han är 10 år yngre. Vi möttes på jobbet. Mer vill jag inte säga.

Halle Berrys nästa film regisseras av Susanne Bier, som gjorde ”Livet är en schlager” med Helena Bergström och ”Bröder”.

Bra manus

– ”Things we lost in the fire” är det bästa jag läst sedan ”Monsters ball”, säger Halle Berry. Jag ringde och sa att jag måste ha rollen. Men de sa att jag inte hade någon chans. Jag fick kämpa för jobbet och fick det efter möte med Susanne Bier. Jag har fått slåss för alla mina roller.

Varför?

– På grund av rasism, även om den är subtil. Jag vill att de ska se mig som en kvinna som är rätt för rollen. Inte som en svart kvinna.

Arga fans

I ”X-men: The last stand” spelar hon mutanten Storm igen.

– Jag tvekade att vara med, säger Halle Berry. Efter andra filmen fick jag arga brev från fansen för att Storm gjorde för lite. Om jag skulle återvända ville jag ha mer action.

Hur var nya peruken?

– Jag var tveksam först. Jag är fortfarande 30 någonting – jag vill inte se gråhårig ut. Men jag vande mig och nu gillar jag den nya stilen. Jag har inga problem med att åldras.

Fakta:

Jens Peterson