Filmrecensioner

Venom är bättre komedi än action

Av: 

Jens Peterson

Venom stoppar rånare.
Venom stoppar rånare.

FILM

Betyg: 2 av 5 plus

Venom

Regi Ruben Fleischer, med Tom Hardy, Michelle Williams, Riz Ahmed, Jenny Slate.

SCIENCE FICTION Digitala specialeffekter som slåss mot varandra. Gäsp. Långtråkiga biljakter och eldstrider. Actionscenerna i ”Venom” är inte märkvärdiga eller minnesvärda.
Däremot har den intressanta mer mänskliga spelscener med Tom Hardy och Michelle Williams. Och som komedi är den bitvis lyckad. När Tom Hardys rollfigur Eddie Brock diskuterar med sin inre utomjording påminner det om 80-talskomedier som ”Mitt andra jag” med Steve Martin.
Det börjar med att en rymdfärja på väg mot jorden kraschar i Malaysia. Ombord finns prover tagna från levande organismer på en fjärran komet. En hänsynslös industriman tvingar sina forskare att göra experiment där det utomjordiska alienslajmet förs samman med en mänsklig kropp.
Vi får se hur en sådan farlig varelse tar sig via olika människor från Asien till San Francisco. Och när den undersökande journalisten Eddie Brock i San Francisco på natten granskar laboratoriet visar han sig vara en passande värdkropp för parasiten från rymden. Den giftige Venom med sanslös slagkraft.
Allt är osannolikt även för att vara serietidning, men Tom Hardy gör sitt bästa för att hålla intresset vid liv. Venom/Brock balanserar mellan hjälte och skurk, men filmen som helhet är superlagom och lättglömd. Marvel kan bättre.

ANNONS EXTERN LÄNK

Fixa vita tänder hemma på 30 minuter – köp smidigt startkit här

Dentway

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Marvel

Tom Hardy