Därför blev han som en far för Drew Barrymore

Steven Spielberg hjälpte henne att bryta förbannelsen

Drew Barrymore och Steven Spielberg.

KRÖNIKA. Det räcker med inte alla underbara filmer som Steven Spielberg har gett oss.

Nu visar det sig även att han hjälpte Drew Barrymore att bryta förbannelsen som hänger över hennes släkt.

Drew Barrymore, 48, mår rätt bra. Det är i alla fall intrycket hon ger i en stor intervju i Vulture för några dagar sedan.

Stjärnan leder numera en talkshow som har blivit en framgång. Där bjuder hon på sig själv, en känslokarusell utan dess like. Hennes 40 år (!) i branschen gör också att hon har en särskild relation med många andra filmstjärnor, som ställer upp för henne i programmet.

Präglad av alkoholiserad släkt

Talkshowen fungerar som en slags terapi för Barrymore, på ett sätt som skiljer den från föregångare som Oprah Winfrey och Ellen DeGeneres. Hon är van vid att behöva ta itu med sina demoner, efter en uppväxt som präglades av en alkoholiserad, berömd skådespelarsläkt.

Hennes farfar var en av stumfilmstidens största ikoner, John Barrymore, som söp ihjäl sig vid 60 års ålder. Hans son blev också beroende av droger och förlorade allt. Han var snabbt ute ur Drews liv.

John Barrymore 1918.

Att hon inte mådde bra redan som barn märkte Steven Spielberg under inspelningen av ”E.T.”. Han var så snäll att lilla Drew frågade om han ville bli hennes pappa. Det gick inte, men han blev hennes gudfar.

Spielberg visste att åttaåringen redan hängde på olämpliga ställen, att hon närmade sig vuxenvärlden alldeles för snabbt. Han började tillbringa tid med henne och gjorde något som ingen av hennes föräldrar klarade: att vara en vuxen förebild.

Har kanske försonats med släkten

Visst, det var ingen spikrak väg till trygghet och lycka för Drew Barrymore efter ”E.T”. Men hon klarade sig igenom all misär. Spielberg står henne fortfarande nära, som en fadersfigur.

Till skillnad från sin pappa och farfar står Drew Barrymore stadigt i Hollywood nu.

Kanske har hon även försonats lite mer med sin släkt. Under intervjuns gång visar det sig att hon brukar ha tv-kanalen TCM på i bakgrunden. Hon betraktar den som en ”familjeportal”, eftersom det händer att John Barrymores gamla filmer visas. Som klassikern ”När en man älskar” (1927), med Barrymore och hustrun Dolores Costello. Då säger Drew hej till farmor och farfar.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook och följa oss på Instagram och Twitter för nyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln