Underhållande komisk action om Sunes äventyrlige lillebror

Publicerad 2022-12-23

Håkan spelar högt.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Håkan Bråkan

Regi Ted Kjellson, med Silas Strand, Yussra El Ebdouni, Sissela Benn, Fredrik Hallgren, Mario Mustafa, Per Andersson, Magnus Sundberg, Eva Rydberg, Filip Berg.


KOMEDI En ny Sune-film utan Sune. Istället är det lillebror Håkan som har huvudrollen, tillsammans med mamma Karin (Sissela Benn) och pappa Rudolf (Fredrik Hallgren). Sune och storasyster Anna är bortresta under det här äventyret.

Som börjar med action. Håkan spelar ett spännande dataspel med sin bästis Beiron och målet är att vinna en tävling. I filmens början slåss de två kompisarna digitalt mot det fruktade Älgmonstret. Kuslig spänning för mindre tittare.

Håkan vill inte bli vuxen utan fortsätta leka. (Fast vi äldre kan tycka att han uttrycker det väldigt lillgammalt och moget). Håkan ser med fasa på sina trista föräldrar, och på barnvakten Ann (Yussra El Ebdouni), som varit en cool gamer men nu är förälskad på tonåringars vis. Hon passar Håkan medan mamma och pappa reser till party för att ordna finansiering till en ny app. Stackars pappa Rudolf råkar förstås illa ut.

Samtidigt härjar en liga med utklädda inbrottstjuvar i familjen Anderssons villakvarter.

Thobias Hoffmén har skrivit ett fyndigt manus som snyggt flätar ihop de olika trådarna under ett par intensiva dagar. Bra skådespelare i alla åldrar, från unge Silas Strand som spelar Håkan till rutinerade Eva Rydberg som en något skrämmande granne. Per Andersson och Magnus Sundberg underhåller som kul korkat radarpar.

Underhållande familjefilm i samma anda som de tre tidigare Sune-filmerna med samma skådespelare som föräldraparet.

Filmen har biopremiär på juldagen.


Håkans föräldrar på äventyr.

Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook och följa oss på Instagram och Twitter för nyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS