Bill Skarsgårds mål: traumatisera barn

Vill sätta skräck i 10-åringar – med barnförbjudna filmen

avTorbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3

Han beskriver den som filmen som förstört barndomen.

Nu gör Bill Skarsgård själv rollen som monsterclownen Pennywise i nyinspelningen av ”Det”.

– Förhoppningsvis kommer många 10-åringar att traumatiseras för alltid baserat på min rollprestation, säger han till Interview Magazine.

Clownen Pennywise i Stephen Kings ”Det” satte skräck i en hel generation.

Bill Skarsgård, 26, är inget undantag.

– Jag minns den som det läskigaste som fanns för ett barn. Det fanns andra skräckfilmer, som ”Fredagen den 13:e” och ”Halloween”, men den här var den verkligt läskiga för att det var barn och en clown, säger han till Interview Magazine.

Fick barn att gråta

Det är Alexander Skarsgård som håller i intervjun och får sin yngre bror att avslöja att han var allt annat än snäll under inspelningen av den nya versionen av ”Det” som har premiär i höst.

– På inspelningsplatsen var jag inte särskilt vänlig eller skojig. Jag försökte hålla uppe ett sken av skumhet kring min rollfigur, säger han.

Bill Skarsgård berättar om hur en grupp barn på inspelningen, statister, inte fick träffa honom förrän en viss scen skulle spelas in. Då kliver han in, i full mundering som clownen Pennywise.

– Jag såg deras reaktioner. Några var fascinerade, men andra kunde inte ens titta på mig och några började skaka. Ett av barnen började gråta och då ropade regissören: ”Action!”. Och när någon säger ”action” går jag fullt in i karaktären, säger Bill Skarsgård i intervjun.

”Hemskt”

– Några av de här barnen blev skräckslagna och började gråta mitt under inspelningen och då insåg jag: ”Jäklar, vad sysslar jag med? Det här är hemskt”.

Ändå ser han fram emot resultatet. Och att kanske sätta skräck i en ny generation, med sin egen Pennywise.

– Förhoppningsvis kommer många 10-åringar att traumatiseras för alltid baserat på min rollprestation, säger han till Interview Magazine.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM