Filmrecensioner

Nya Bad boys saknar sälta och skratt

Intensiv action men stendöda skämt

Av: 

Stefan Hedmark

FILM

Betyg: 2 av 5 plus

Bad boys for life

Regi Adil El Arbi och Bilall Fallah, med Will Smith, Martin Lawrence, Paola Núñez, Vanessa Hudgens.


FILMRECENSION. Mexikanska knarkgangsters attackerar Miami.

Då behövs några bad boys. Även om de är på väg att bli bad old men.

ACTION. Det var 17 år sedan vi såg en film i den här serien senast. Då kanske man frågar sig vad som har hänt med Miami-poliserna Mike Lowrey (Will Smith) och Marcus Burnett (Martin Lawrence) sedan dess? Egentligen inte. Du vet nog innerst inne.

Självklart är de fortfarande stadens ”stygga pojkar” när det gäller att rensa bland buset. Och självklart närmar de sig pensionsåldern och måste fundera på framtiden.

Mexikanska skurkar övertygar duon om att det är för tidigt att lämna in tjänstebrickan. En skoningslös, kvinnlig kartellboss rymmer från fängelset med hjälp av hennes lika blodtörstige son. Tillsammans har de en hämndplan för Miami.

Utsätts för ett mordförsök

När flera män med tunga poster inom rättsväsendet mördas, och även Mike utsätts för ett mordförsök, inser polisen att de har en farlig fiende. Mike och Marcus paras ihop med en yngre, tekniskt sofistikerad polisstyrka, men då kolliderar arbetsmetoderna. Det är svårt att lära gamla hundar nya tricks.

De två tidigare filmerna regisserades av Michael Bay, men han nöjer sig med ett litet gästinhopp i rollistan den här gången. En belgisk duo har tagit över regispakarna och de gör sitt bästa för att imitera Bays stil. Färgschemat är uppskruvat till max, actionscenerna intensiva.

Komiskt syfte faller platt

Gott så. Filmen är bättre än den usla ”Bad boys II” (2003), men som popcornunderhållning saknar det sälta. Den inledande biljakten har ett komiskt syfte som faller platt.

Överhuvudtaget misslyckas filmen helt att balansera skjutandet med humor och charm. Nästan alla skämt är stendöda och Lawrence känns stelare än någonsin.

Under eftertexterna öppnas en möjlighet att fortsätta med fler filmer i serien. Tvångspensionera de här stygga pojkarna, säger jag.

”Bad boys for life” har svensk biopremiär på fredag, den 17 januari.


Glöm inte att gilla Nöjesbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS

Baddräkter och bikinis med hög midja och shapingeffekt i fina färger till bra priser!

Extern länk från Ellos

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Fullt med dokumentärer om sport – här är guide till streamingpärlorna

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Vanessa Hudgens

Will Smith

Michael Bay