Mejla

Stefan Hedmark

McConaughey och Hathaway i svettig mordthriller

Sol, hajar och ond bråd död i ”Serenity”

FILM

FILMTRAILER. På 1940-talet spottade Hollywood ur sig svettiga thrillers om sex och ond bråd död. Film noir var en snygg, spännande genre med hårda privatdeckare, farligt oemotståndliga damer och lättlurade offer.

Då och då väcks trenden till liv igen. Kathleen Turner och William Hurt fick en hit med ”Het puls” (1981) och på 90-talet såg vi filmer som ”Basic instinct” (1992) och ”Sliver” (1993). Kan det vara så att den erotiska thrillern snart gör comeback igen?

Trailern till kommande ”Serenity” skvallrar om det. Storyn låter som tagen från svunna film noir-tider: En lömsk kvinna (Anne Hathaway) erbjuder en lika opålitlig man (Matthew McConaughey) en massa pengar om han ser till att hennes make (Jason Clarke) blir hajmat.

Filmen är inspelad i Mauritius, men det är nästan så man får lite Florida-artade ”Bloodline”-vibbar av trailern.

Hur pass bra ”Serenity” är återstår att se. Det finns varningstecken. Den första trailern var inte så het och filmens premiär har skjutits fram flera gånger. Nu är tanken att den ska ske i januari, vilket är en traditionellt seg månad för Hollywood då man dumpar filmer man mest vill bli av med.

Regissören Steven Knight skrev senast manus till den bioaktuella Millennium-filmen ”The girl in the spider’s web”.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu smygstartar rean hos Cervera: 30-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Av: 

Stefan Hedmark

Publisert:

LÄS VIDARE

Lyckad återupplivning av "Jurtjyrkogården"

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmtrailers

Matthew McConaughey

Anne Hathaway

Jason Clarke