Black Panther visar upp sig i ny Avengers-trailer

Han har varit vinterns kung på bio. Men Black Panther får inte vila länge. Snart gör han comeback i ”Avengers: Infinity war”.

Här är nya trailern för vårens största film.

Att det fortfarande är gott gry i Marvels filmer vet vi. Vinterns sensation blev ”Black Panther”, inte bara för att det var en strålande superhjältefilm utan för att den blev ett viktigt exempel på hur framgångsrikt det kan bli om vita Hollywood släpper fram minoriteter.

Money talks, och ”Black Panther” visade att nytänkande kan löna sig.

Det är väl ingen som påstår att ”Avengers: Infinity war” är nytänkande. Men Black Panther i Chadwick Bosemans gestaltning gör comeback och han får ta plats i den senaste trailern, om än lite blygsamt förstås. Det är ju nämligen så att filmen är fullpackad med superhjältar som alla måste få synas lite.

Humorn är drivande. Peter Quill (Chris Pratt) från ”Guardians of the galaxy” krockar med Iron mans (Robert Downey, Jr) torra sarkasm. En osäker Peter Parker (Tom Holland) hälsar på Doctor Strange (Benedict Cumberbatch) och tror att det är ett påhittat superhjältenamn.

I övrigt är risken stor att det här blir en lite avslagen historia. Skurken Thanos (Josh Brolin) ser mest ut som en datoranimerad lila kloss och ingen av de trailers som har släppts visar en actionsekvens som har potential att bli extra minnesvärd.

Men kärleken till Marvel och vad som vid det här laget är en knökfull uppställning av hjältar kan vara tillräckligt stor för att det ändå blir en extravagant inledning på biosommaren.

”Avengers: Infinity war” har svensk premiär den 25 april.

ANNONS