Laddar för att bli topp-agent

FILM

Alexander Karim: Finns utrymme för fler än Hamilton

1 av 4 | Foto: Alexander Karim.

När Hamilton vilar kan en ny figur ta över.

Nu lanseras agenten Nicholas Warg – och Alexander Karim är högaktuell för rollen.

– Det finns utrymme för fler agenter än Carl Hamilton, säger Karim till Nöjesbladet.

Från fixaren Van­heden i ”Jönssonligan” till avhoppad Säpo-agent i en actionthriller.

Nöjesbladet kan avslöja att diskussioner förs med skådespelaren Alexander Karim, 38, för huvudrollen som ex-agenten Nicholas Warg i en filmatisering av den aktuella romanen ”Förrädare”.

– I stället för en superagent som knockar alla i alla lägen har vi en bristfällig person med tydliga svagheter. Det är en ny väg att gå. Det finns utrymme för fler agenter än Carl Hamilton, säger Karim.

Underrättelsemiljö

Karims karriär går på högvarv med en återkommande roll i ”Johan Falk” och ”Arne Dahl”. Dessutom har han en roll i den amerikanska tv-serien ”Tyrant”.

Hans förhoppning är att ”Förrädare” blir ett projekt som han får bära upp som en tydlig huvudperson.

– I så fall står det med mig. Och kanske faller, säger Karim.

”Förrädare” är tänkt att bli en actionthriller i underrättelsemiljö. Filmen bygger på Peter Lindmarks och Jimmy Lindgrens bokdebut.

Hjälpa vän

Efter sex år som legosoldat för Blackwater återvänder den före detta Säpo-agenten Warg till Sverige. Han ska hjälpa en vän med ett sista jobb för att få loss pengar för att kunna dra sig tillbaka. Men det går snett.

– Vi avvaktar hur boken blir mottagen för att se nästa steg i arbetet. Blir den väl mottagen gör vi en långfilm, men det går absolut att göra tv, säger ”Johan Falk”-producenten Joakim Hansson, som har köpt rättigheterna till ”Förrädare”.

Författarna planerar att påbörja manus­arbetet till hösten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Film