Aniston i film med Håfström

1 av 2 | Foto: Jennifer Aniston ska spela mot Clive Owen i svenske Håfströms nya thriller "Deralied".
FILM

Jennifer Aniston + Mikael Håfström = sant.

I går blev det klart att "Vänner"-stjärnan spelar huvudrollen i "Ondskan"-regissörens första Hollywoodfilm.

- Det känns oerhört skönt, säger han.

I höst börjar inspelningarna av "Derailed" i London och Chicago. Filmen är en mörk thriller baserad på en roman av James Siegel, och är Mikael Håfströms debut som regissör i Hollywood.

- Jag förbereder mig som inför vilken annan film som helst. Enda skillnaden är att den här är engelskspråkig, säger han.

Bra dragplåster

Sedan tidigare var det klart att filmens manliga huvudroll ska spelas av Clive Owen, aktuell just nu i "King Arthur". Men i går blev det klart att "Derailed" får ett dragplåster som heter duga i form av Mrs. Brad Pitt - även känd som Jennifer Aniston.

- Jag träffade Jennifer i Rom för några veckor sedan, och fick ett bra intryck. Det känns oerhört skönt, säger Mikael Håfström.

Vilken typ av roll kommer hon att spela i filmen?

- Hon har ju gjort väldigt många romantiska komedier, så det här blir något nytt för henne. Det kommer att bli ett starkt drama, en thriller.

Hur går arbetet med filmen?

- Det är rätt hektiskt just nu, vi har hållit på med castingarbetet i flera veckor. Jag har lagt ner mycket möda på att hitta skådespelare, och jag tror att Jennifer kommer att fungera bra ihop med Clive Owen.

Jättebolaget Miramax fick upp ögonen för Mikael Håfström under Oscars-galan, där hans film "Ondskan" var nominerad.

Nu väntar en intensiv höst. Som Hollywoodregissör.

Jon Forsling