En blaskig men harmlös alkoholfri mojito

”Brudens far” – nu med kubansk touch

”Father of the bride”.
”Father of the bride”.

FILMRECENSION I den tredje filmatiseringen av ”Father of the bride” gör en latinamerikansk ensemble ett inte mer än godkänt jobb med slitet material.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Father of the bride

Regi Gaz Alazraki, med Andy García, Gloria Estefan, Adria Arjona, Diego Boneta, Isabela Merced, Chloe Fineman, Pedro Damián.


ROMANTISK KOMEDI Edward Streeters ”Father of the bride”, som blev film 1950 med Spencer Tracy och Elizabeth Taylor och sedan igen 1991 med bland andra Steve Martin, har blivit film igen. Den här gången med en latinamerikansk ensemble. 

Andy García och Gloria Estefan spelar kubansk-amerikanska Billy och Ingrid, som har börjat närma sig skilsmässa efter ett långt äktenskap, men får annat att ordna med när deras äldsta dotter Sofia (Adria Arjona) kommer hem och berättar att hon har friat till, och ska gifta sig med, sin mexikanske pojkvän Adan (Diego Boneta). En man som dricker te i stället för kaffe, inte tittar på sport, och dessutom inte verkar bry sig om pengar. 

Billy, som är en konservativ man, är inte helt nöjd med Adan och inte heller med parets planer på ett litet, intimt bröllop. Och ännu rörigare och bråkigare blir det när en halvbegåvad bröllopsplanerare (Chloe Fineman) kopplas in och Adans vräkiga pappa (Pedro Damián) dyker upp.

Dåligt pappabeteende, banaliteter och skådespeleri på menande blickar-nivå, i en harmlös virgin mojito. 


”Father of the bride” har premiär på HBO Max den 16 juni.

Publisert:

LÄS VIDARE