Ledgers sista film kan stoppas

FILM

Allmänheten kanske aldrig får ta del av Heath Ledgers sista film.

Distributörerna har nämligen visat svalt intresse för filmen.

– Det är en Terry Gilliam- produktion, och då måste man vara försiktig, säger en källa.

Heath Ledger var mitt uppe i inspelningen av filmen ”The imaginarium of doctor Parnassus” när han dog av en oavsiktlig överdos i januari i år.

Trots alla hyllningar för sin roll som Jokern i ”Batman: The dark knight” kan hans allra sista film komma att stoppas – distributörernas intresse för filmen har hittills varit iskallt.

”Man måste vara försiktig”

Anledningen: Regissören Terry Gilliam har inte haft en kommersiell framgång sedan ”De tolv apornas armé”, med Bruce Willis och Brad Pitt, 1995.

– Om jag inte har en anledning att tro att en film blir en dundersuccé är jag inte intresserad, trots Heath Ledger, säger en distributör till Hollywood Reporter.

– Det här är på alla sätt och vis en Terry Gilliam-film, och även om man vill att hans filmer ska vara bra så måste man vara försiktig, säger en annan källa till sajten.

Premiär nästa år

Inspelningen av ”The imaginarium of doctor Parnassus” avbröts efter Ledgers död, men återupptogs då regissören bestämde att Johnny Depp, Colin Farrell och Jude Law ska göra varsin fortsatt version av karaktären.

Filmen beräknas ha biopremiär nästa år.