Här är första bilden från filmen om Astrid Lindgren

Filmen om Astrid Lindgren har premiär först nästa år.

Men redan nu får vi ett smakprov på vad som komma skall.

Kolla in första bilden från ”Unga Astrid”.

Inspelningarna av Pernille Fischer Christensens film ”Unga Astrid” är i full gång. I samband med festivalen i Cannes släpper filmbolaget den första bilden från produktionen. I det här fallet på Alba August som gör rollen som Astrid Lindgren.

I ett pressmeddelande säger Alba August att det är en utmaning att inte låta kärleken och respekten hon har till författaren begränsa henne i sin roll.

– Min uppgift är att göra henne mänsklig och trovärdig, genom att hitta sprickorna. Precis som jag, har Astrid kämpat med ångest, självhat och begär, och allt det som hör till ungdomen. Jag undrar hur det var, att tacklas med alla dessa känslor och lustar, i ett hem som var så styrt av kristna värderingar. Det är spännande hur min bild av Astrid förändras dag för dag, ju djupare jag dyker ned i henne, säger Alba August.

Kända namn i rollistan

Nordisk film har beskrivit filmen som ”en biografisk hyllningsfilm”.

– Min film om unga Astrid Lindgren är en personlig hyllning till en av Skandinaviens mest inflytelserika konstnärer. En kärleksförklaring till en människa, som med sin själ som insats, valde att spränga sin tids ramar för kön, religion och samhälle, säger Pernille Fischer Christensen i pressmeddelandet.

Förutom Alba August, dotter till Pernilla August, i huvudrollen hittar vi även Magnus Krepper och Maria Bonnevie i rollerna som författarens föräldrar. Björn Gustafsson dyker även upp som Astrid Lindgrens man Sture.

Filmen ”Unga Astrid” väntas ha premiär 2018.

Publisert:

LÄS VIDARE