Felix Herngren

Peter Magnusson ansluter till Herngren-film om dödshjälp

Av: 

TT

Felix Herngren regisserar "Dag för dag". Thomas von Brömssen, Martina Haag, Marianne Mörck, Sven Wollter, William Spetz spelar huvudrollerna. Pressbild.
Felix Herngren regisserar "Dag för dag". Thomas von Brömssen, Martina Haag, Marianne Mörck, Sven Wollter, William Spetz spelar huvudrollerna. Pressbild.

FILM

Komikern Peter Magnusson ansluter till inspelningarna av Felix Herngrens dramakomedi "Dag för dag", som precis har kickat i gång med en stjärnspäckad ensemble. Filmen baseras på en historia av William Spetz och Martina Haag, som också gör två av rollerna.

Tomas von Brömssen, Sven Wollter och Marianne Mörck spelar tre personer på ett äldreboende som beger sig i väg på en husbilsresa till en självmordsklinik i Schweiz.

"För mig är det naturligt att jobba med tunga ämnen som åldrande och aktiv dödshjälp, men att försöka göra det med värme och humor. Jag själv har haft människor i min nära bekantskapskrets som avslutat sina liv på en av de omdebatterade klinikerna i Schweiz och det gör att jag känner en extra närhet till den här historien," säger regissören Felix Herngren i ett pressmeddelande.

"Dag för dag" spelas in i Göteborg och på flera platser i Europa under hösten och beräknas ha biopremiär nästa höst.

ANNONS

Gör en kreditkoll på dig själv - helt gratis. Få insyn i datan som bankerna bedömer dig med. Se din kreditkoll direkt

Extern länk från MinKreditkoll

Kolla här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Fullt med dokumentärer om sport – här är guide till streamingpärlorna

ÄMNEN I ARTIKELN

Felix Herngren

Peter Magnusson

Marianne Mörck

Sven Wollter

Tomas von Brömssen

Martina Haag

William Spetz