Tjatig identitetspolitik gör roliga människor tröttsamma

”You peoples” enkelspåriga manus sänker till och med Julia Louis-Dreyfus och Eddie Murphy

”You people”.
”You people”.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

You people

Regi Kenya Barris, med Jonah Hill, Lauren London, Eddie Murphy, Julia Louis-Dreyfus, David Duchovny, Nia Long, Rhea Perlman, Molly Gordon, Sam Jay.


FILMRECENSION. En vit judisk man och en svart muslimsk kvinna blir kära.

Gissa om deras familjer har fördomar.

ROMANTISK KOMEDI. Roliga människor sänks av ett manus som hamrar in sina identitetspolitiska poänger med en slägga, i Kenya Barris ”You people”. En sorts modern variant på Stanley Kramers ”Gissa vem som kommer på middag” från 1967.

Där handlade det om ett förhållande mellan en vit kvinna och en svart man. Här är könsrollerna omvända, och religiösa spänningar tillagda för maximal samtidsrelevans.

Den judiske Los Angeles-hipstern Ezra (Jonah Hill) har börjat ge upp hoppet om att någonsin hitta en kvinna som förstår honom. Tills han misstar Amira (Lauren London) för en Uber-chaufför och hoppar in i hennes bil, vilket blir början på en gullig romans. 

Men några månader senare, när det är dags att träffa föräldrarna, sätter kulturella och religiösa skillnader käppar i hjulet.

Ezras föräldrar (Julia Louis-Dreyfus och David Duchovny) är aningslösa rika vita woke-liberaler, som försöker för mycket, säger stötande saker utan att fatta det och ser Amira som en exotisk accessoar. 

Amiras föräldrar (Eddie Murphy och Nia Long) är i sin tur lättkränkta, mer öppet rasistiska svarta muslimer, som tycks förakta vita människor i allmänhet och judar i synnerhet.

Kan de inte alla bara komma överens?

Jo, självklart. Men först efter att ha tröttat ut en fullständigt.

Visas på Netflix, från den 27 januari.


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook och följa oss på Instagram och Twitter för nyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publisert:

LÄS VIDARE