Filmrecensioner

Rå och nervös thriller med högt tempo

Av: 

Jens Peterson

Viola Davis och Cynthia Erivo.
Viola Davis och Cynthia Erivo.

FILM

Betyg: 4 av 5 plus

Widows

Regi Steve McQueen, med Viola Davis, Michelle Rodriguez, Elizabeth Debicki, Cynthia Erivo, Colin Farrell, Daniel Kaluuya, Brian Tyree Henry, Liam Neeson, Robert Duvall.

THRILLER Ett brutalt rån växelklipps med rånarnas kvinnor och deras privatliv. Rånarna ska fly i en skåpbil, men möts av skjutande poliser och bilen exploderar.
Vi får se änkor som på olika sätt försöker gå vidare i livet i Chicago. Viola Davis spelar läraren Veronica som var gift med ligaledaren Harry Rawlins (Liam Neeson). I återblickar möter vi dem i lyckliga, och mindre lyckliga, stunder.
I en sidohandling står två politiker mot varandra i lokalvalet i fattiga kvarter. Colin Farrell ska ta över sin fars och farfars politiska plats, men utmanas av en svart ledare. Som också är gangsterboss .
Det var bossens liga som Harry Rawlins gäng rånade på två miljoner dollar. Pengar som försvann när rånbilen exploderade. Nu kräver de kriminella att änkan Veronica ska ge dem pengarna. Hon har fått en dagbok av sin man där olika kupper beskrivs. Hon vill försöka utföra ett rån med de andra kvinnorna för att rädda sitt liv.
Brittiska tv-serien ”Änkorna” kom 1983. Intrigen är ganska lik när allt flyttat till USA, men intensiteten och tempot högre. Det är våldsammare och brutalare, även i dialogen. Brott och politik är lika kriminella.
Viola Davis är mycket bra som ledare för kvinnorna. En nervös och rå thriller som skapar en fascinerande osäkerhet.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmrecensioner

Viola Davis

Liam Neeson