Hoppas på stöd – från publiken

FILM

Nya ”Svensson, Svensson” får dålig kritik: Jag är förvånad

1 av 3 | Foto: COMEBACK SOM GUSTAV Allan Svensson är besviken över de ljumma recensionerna – han hade mest fått andra kommentarer. ”De reaktioner jag har fått från press och publik som sett filmen har annars varit positiva”, säger han.

Den förväntas bli en publiksuccé.

Men senaste biofilmen med ”Svensson, Svensson” får ljumma recensioner i tidningarna.

– Jag är faktiskt förvånad, säger Allan Svensson, 60.

Komediserien ”Svensson, Svensson” har varit populär – för att inte säga folkkär – ända sedan tv-versionen hade premiär 1994.

En ny biofilm om makarna Gustav och Lena Svensson hade premiär i fredags. Det återstår att se om filmen blir en publiksuccé, men redan nu går det att konstatera att ”I nöd och lust” fått ett ljummet mottagande av de stora tidningarna.

”Påklistrat slut”

Nöjesbladets Jens Peterson ger filmen två plus, och skriver bland annat ”manuset, ett påklistrat slut och tempot gör att den här bioupplevelsen blir mer nöd än lust”. Även Dagens Nyheter, Expressen och Svenska Dagbladet ger

filmen tvåor i betyg.

– Jag har inte läst recensionerna, men har hört om dem. Jag är faktiskt lite förvånad över bristen på positiva omdömen, de reaktioner jag har fått från press och publik som sett filmen har annars varit positiva, säger Allan Svensson.

”En del av folksjälen”

Samtidigt betonar han att tidningarnas omdömen inte är så viktiga för honom.

– ”Svensson, Svensson” är inte recensionskänsligt, programmet har blivit en del av folksjälen. Jag tror det är en del av förklaringen också. Det är svårt för komedier att få bra kritik, och särskilt om det är ett program som har funnits länge och man gör en andra långfilm på det ... jag vet inte om folk tror att man försöker ”mjölka ur” konceptet eller vad det beror på, säger Allan Svensson.

Suzanne Reuter säger i Dagens Nyheter att just komedi är svårt att bedöma.

– Humor är så olika och människor har olika humor. Är det några som inte tycker om det, vilket är det jag brukar vara nervös för, så beror det på att de har en annan humor än vi har som gjort filmen. Och det har man ju rätt att ha, säger hon.