Svenske Varela i nya storfilmen ”Assassin's creed”

”Jag måste säga att jag har en "man-crush" på Michael Fassbender

Matias Varela gör Michael Fassbender och Marion Cotillard sällskap när datorspelet "Assassin's creed" blir film. Inspelningen pågår i London under mycket hemlighetsmakeri.

– Det är en viss press med så här stora produktioner men än så länge är det jättekul, säger Matias Varela.

"Assassin's creed" handlar om hur Callum Lynch genom en revolutionerande teknik låser upp genetiska minnen och upptäcker att han härstammar från ett mystiskt hemligt sällskap av yrkesmördare. Matias Varela får inte avslöja så mycket om sin roll. Men det är klart att svensken, mest känd från "Snabba cash"-filmerna, ska spela en av yrkesmördarna i kretsen kring huvudrollen Callum Lynch, som spelas av Michael Fassbender.

– Vi har några scener ihop om ett tag och jag måste säga att jag har en "man-crush" på honom och regissören Justin Kurtzel. Båda är otroliga män, det går inte annat än att se upp till dem, säger Matias Varela på telefon.

Mycket fysiskt

Hittills har inspelningen för hans del pågått ett par veckor och det handlar om mycket fysiska scener.

– Mycket tid går åt till träning och att lära sig koreografi av de stuntansvariga. Det ska sitta i kroppen så att man kan ägna resten av sin energi åt skådespeleriet.

"Assassin's creed" är den andra storfilmen för Matias Varela, som snart syns i nyversionen av "Point break".

– Den har varit väldigt betydelsefull, har man visat att man klarar en sådan här stor produktion en gång så kan det bli mer. Just nu rullar det på men jag jobbar gärna mer i Sverige också. Jag känner mig överhuvudtaget så tacksam över den position jag har hamnat i nu, det är verkligen ett privilegium att få träffa så många duktiga yrkesmänniskor. Det dräller ju av Oscarsvinnare här.

Att göra film av datorspel, vad tror du om det?

– I just det här fallet känns det logiskt. Spelet är så filmiskt, precis som Jens Lapidus romaner var filmiska. Intresset är jättestort och jag tror verkligen att det här kommer att bli bra. Sedan får vi se hur stor min roll blir i slutändan, det vet man aldrig förrän filmen är klar.

"Assassin's creed" får premiär 21 december 2016.

Miranda Sigander/TT

Publisert: