Dödskarneval inleder nya Bond-filmen

FILM

Nöjesbladet på plats när scenen spelades in

1 av 6 | Foto: Producenten Barbara Broccoli.

Här, mitt på Mexico Citys största torg, flyger en helikopter farligt lågt mellan de historiska byggnaderna.

Men lugn, det är bara Hollywood som intagit ­staden med 25 miljoner ­invånare.

Nöjesbladet var på plats när öppningsscenen i ­kommande James Bond­filmen ”Spectre” spelades in på Plaza de la Constitucion i går.

MEXICO CITY – Det som sker på torget utlöser hela historien och skickar iväg Bond för att rulla upp ett mysterium, ­säger Barbara Broccoli ­–under en paus på Grand ­Hotels takterass.

Makabert sminkade

Scenen repeteras om och om igen och helikopter­ljudet studsar mellan fasaderna. Efter lunch dyker ­huvudrollsinnehavaren Daniel Craig upp, sam­tidigt som 1 500 statister strömmar till. De är makabert sminkade för Mexikos årliga ”De dödas dag”-­karneval.

Det är i den Bond kastas in i en vild jakt efter att han och Estrella (Sigman ­Stephanie) gått in på Grand Hotel.

– De hör en explosion som får Bond att rusa ut och oskadliggöra en person, ­säger Heather Callow, en av Sonys pr-ansvariga på plats i Mexiko.

– Skurkarna kallar på förstärkning som kommer med helikoptern.

Det avskräcker enligt handlingen inte Bond som går till attack.

Broccoli uppger att den hemliga agenten med rätt att döda efter Mexiko hamnar i London, följt av Österrike och Marocko.

Sam Mendes (regissören, reds anm, som också gjorde ”Skyfall”) tänker mycket i färger och växlar kraftigt. Efter färgstarka Mexiko kommer ett grått London, följt av de snötäckta alperna, säger Broccoli.

Totalt tar det 100 dagar att filma ”Spectre”. I Mexico City har filmteamet kamperat i två veckor och stannar ytterligare en vecka.

Fyra av de dagarna har de tillgång till Plaza de la Constitucion, som stängts av enbart för produktionen.

Pumpar in miljoner

Som Nöjesbladet tidigare rapporterat har det uppgetts att Mexiko pumpat in närmare 180 miljoner kronor i filmbolagets kassa. Som tack för hjälpen ska produktionen ha förbundit sig att framställa landet i vackert ljus och lovat att ingen av skurkarna ska vara mexikan.

Broccoli avfärdade i går kort uppgifterna från tax­analysts.com, men hackerskandalen mot Sony vittnar om att det kan stämma.

En sak är i varje fall klar. Den actionspäckade helikopterscenen över det ­historiska torget i går lär ­inte avskräcka någon potentiell turist från att vilja åka till Mexiko.

Fotnot: Den 23 oktober är det världspremiär för ”Spectre”.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mexiko

James Bond