En underbar film för alla åldrar

Så många Betyg: 1 av 5 plusBetyg: 1 av 5 plus får ”Paddington”

Fullträff ”Paddington” är skickligt animerad och har ett perfekt manus.
Fullträff ”Paddington” är skickligt animerad och har ett perfekt manus.

FAMILJ. Fantastisk med originalröster på engelska. Lika underhållande och hjärtevärmande dubbad till svenska. ”Paddington” berättar lekfullt sin historia med bildrik fantasi, som när ett hem i London förvandlas till ett dockskåp vi kan följa från utsidan.

Men det är inte lätt att hitta ett hem i London. Michael Bonds första bok om Paddington gavs ut 1956. Huvudpersonen är en vänlig talande björn från Sydamerika som kommer till England med en adresslapp om halsen. Ensam och övergiven, som många barn blev under andra världskriget.

Paddington har blivit ett älskat fenomen och även tv-serier, men man behöver inte veta något alls om honom för att njuta av nya filmen. Upptakten visar en brittisk upptäcktsresande som hittar den märkliga björnarten i Peru i ett svartvitt förflutet.

I nutid ser vi hur Paddington måste fly sitt land och ta sig illegalt till London. Han väntar sig värme och välkomnande, men får lära sig att det inte är lätt att vara nyanländ.

Björnen är digitalt animerad, mycket skickligt, och i övrigt är det utmärkta mänskliga skådespelare. Filmen har ett perfekt manus; roligt, smart och klokt. Intrigen byggs skickligt med snygga planteringar, här finns kul överraskande slapstick och Nicole Kidman som hjärtlös skurk.

En underbar film för människor i alla storlekar.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN