Publiken hålls på halster – lite för länge

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

THRILLER

Beckett

Regi Ferdinando Cito Filomarino, med John David Washington, Boyd Holbrook, Vicky Krieps, Alicia Vikander.

Han är med i snudd på varenda bildruta.

Och i ”Beckett” visar John David Washington att han kan bära en film lika bra som pappa Denzel.

Amerikansk thriller som utspelas i Grekland. Filmtiteln är namnet på huvudpersonen, en amerikansk turist (John David Washington) som är på semester i landet med sin flickvän April (Alicia Vikander). Efter en olycka ute på landsbygden, får Beckett av oförklarliga skäl några människor, en skjutglad kvinna och en polis, efter sig som försöker mörda honom. Han flyr och tror att bästa sättet att klara livhanken är att ta sig till USA:s ambassad i Aten.

Ungefär halva filmen lever både han och vi åskådare i total ovisshet om varför han jagas. snudd på för länge för oss som tittar, men sedan klarnar bilden, det handlar om både politik och skumma affärer.

Vicky Krieps spelar en vänsterpolitisk aktivist, Boyd Holbrook en anställd på ambassaden.

Lite synd att Krieps och Vikanders roller är ganska små.

Men filmen har högt tempo, är stundtals rätt våldsam, regissören utnyttjar effektivt de grekiska miljöerna, det är hela tiden spännande och Denzel Washingtons son visar efter ”BlacKkKlansmen”, ”Tenet” och Netflix-dramat ”Malcolm & Marie”, att han verkligen klarar av att bära upp en film snudd på alldeles själv, det är inte många sekunder som han inte står i centrum i den här energiska historien.

Filmen visas på Netflix.

Publisert: