Hajpade ”Don’t worry darling” lever inte upp till förväntningarna

Publicerad 2022-09-23

Harry Styles och Florence Pugh.

Betyg: 2 av 5 plusBetyg: 2 av 5 plus

Don't worry darling

Regi Olivia Wilde, med Florence Pugh, Harry Styles, Olivia Wilde, Gemma Chan, KiKi Layne, Nick Kroll, Chris Pine.


FILMRECENSION. Filmen må vara en av höstens mest uppmärksammade.

Men filmen i sig är mest en tom mix av tidigare bättre filmer.

THRILLER. Få Hollywood-filmer under senare tid har vållat sådant mediaskvaller. Fick Shia LaBeouf sparken eller inte? Hur störde ersättaren Harry Styles romans med Olivia Wilde inspelningen? Varför hatar Wilde och Florence Pugh varandra? Spottade Harry Styles på Chris Pine under världspremiären i Venedig?

Så… hur är då själva filmen?

En hybrid av thriller, svart komedi och satir. Utspelas i den pastellfärgade Kalifornien-förorten Victory på 1950-talet. Varje morgon kör de stiliga männen i sina läckra bilar till samma hemliga arbetsplats i öknen. De snygga hemmafruarna dricker drinkar medan barnen leker i trädgården. Varje hem är en arkitektonisk dröm. På kvällarna umgås alla på cocktailparties. Några har hett sex. Men… är inte allt lite för bra för att vara sant?
Jack och Alice (Harry Styles, Florence Pugh) är det perfekta paret.

Tills hon börjar undersöka om allt står riktigt rätt till i den här sektliknande tillvaron…

Rätt länge blir jag förförd av hur läcker (scenografi, kläder, foto etc) filmen är. Hur uttrycksfull Florence Pugh är. Men ju längre det pågår, inser man att alltihop bara är en tom mix av bättre filmer som ”Truman show”, ”Inception” och annat som pendlar mellan dröm och verklighet.

Filmen visas på bio.

ANNONS