Annorlunda om jakten på ett bättre liv i Europa

Ett flyktingdrama som står ut

Betyg: 4 av 5 plusBetyg: 4 av 5 plus

Mor och son

Regi Léonor Serraille, med Annabelle Lengronne, Stéphane Bak, Kenzo Sambin.


Filmen som gav Annabelle Lengronne skådespelarpriset vid årets upplaga av Stockholm Film Festival.

Ett pris hon verkligen var väl värd.

Filmer om flyktingkrisen är nästan en genre i sig. Om hur folk tar sig från (oftast Mellanöstern eller Afrika) till Europa och hur de försöker anpassa sig till det nya livet. Inte sällan går det käpprätt åt helvete.

”Mor och son” är annorlunda. Rose (Annabelle Lengronne) är drygt 30 och har kommit till Paris från Elfenbenskusten med sina två unga söner. Hon vill att de ska få ett bättre liv än hon. Samtidigt vill hon inte offra allt. I jobbet som hotellstäderska träffar hon många män. En av dem, gifte Thierry (Thibaut Evrard), erbjuder henne att flytta med honom till en annan stad, som hans älskarinna. Så hon gör det. Sönerna får bara följa med.

Sedan hoppar filmen framåt i tiden. De mer eller mindre vuxna sönerna hamnar i centrum. Rose byter hem, jobb och partners. Känner både glädje och lite besvikelse över att sönerna inte längre behöver henne.

Annabelle Lengronne är fantastisk i rollen.

Filmen visas på bio.Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook och följa oss på Instagram och Twitter för nyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN