Roliga människor men tunt manus

Så bra är nya komedin ”The lovebirds” på Netflix

Av: Karolina Fjellborg

Publicerad:
Uppdaterad:
”The lovebirds”.
Foto: Skip Bolen/Netflix.
”The lovebirds”.

FILMRECENSION Att para ihop de roliga människorna Kumail Nanjiani och Issa Rae för en komedi om ett par som av en händelse blir involverat i ett mord var en riktigt bra idé. Men manuset är inte lika bra.


The lovebirds
Regi Michael Showalter, med Kumail Nanjiani, Issa Rae, Paul Sparks, Anna Camp, Kyle Bornheimer, Mahdi Cocci, Moses Storm, Andrene Ward-Hammond.


KOMEDI Ett par som har fastnat i en tråkig vardag, men hittar tillbaka till varandra efter en vild och farlig helkväll ute på stan. Upplägget i komedin ”The lovebirds” (som skulle ha gått upp på bio, men hamnade på Netflix på grund av coronapandemin) känns igen från bland annat ”En galen natt” med Steve Carell och Tina Fey.

Även här görs huvudrollerna av två väldigt roliga människor; Kumail Nanjiani och Issa Rae, som båda är kända från hyllade HBO-komedier. Han från ”Silicon Valley” och hon från ”Insecure”.

De spelar Jibran och Leilani, som föll handlöst för varandra för några år sedan, men numera småbråkar om det mesta. På väg till en fest blir de av en händelse involverade i ett mord – och vettskrämda flyr de från platsen. Diverse dåliga beslut och bisarra situationer (bland annat sydstatstortyr med baconfett och hästsparkar och en ”Eyes wide shut”-inspirerad tillställning) följer, på vägen mot den givna upplösningen.

Nanjiani och Rae övertygar som ett par som har fastnat i en tjafsig jargong – men de har inte så mycket att jobba med. Visst glimrar dialogen till mellan varven, men tonen är överlag alldeles för forcerad och manuset i grund och botten oerhört tunt.

Synd på en så lovande duo.


”The lovebirds” har premiär på Netflix den 22 maj.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN