En repris av förra filmen

FILM

Men in Black II

Amerikansk actionkomedi i regi av Barry Sonnenfeld, med bl a Will Smith, Tommy Lee Jones, Lara Flynn Boyle, Rip Torn, Johnny Knoxville och Tony Shalhoub.

JAGAR ALIEN I "Men in black II" får agent J (spelad av Will Smith) hjälp av en talande hund, som visar sig vara en inkontinent vits-maskin.

De som gjort ”Men in black II” vet att det är en fånig film.

Så de inleder avväpnande med ett otroligt löjligt avsnitt från en påhittad kass rymdserie med töntiga effekter. Blink blink. Vi fnissar gemensamt åt hur larvigt det är.

Sedan är resten av filmen en fortsättning på den korkade snutten.

Hej och hå.

Agenten jobbar på posten

”Men in black II” är i varje fall barmhärtigt kort, 88 minuter. Det är i stort sett samma film som första gången, fast med ombytta roller. Den forne toppagenten K ( Tommy Lee Jones) har fått minnet utraderat och arbetar nu vid posten, vilket ger en del kul vitsigheter kring att alla som jobbar på amerikanska postverket egentligen är utomjordingar. Michael Jackson gör en tragikomisk cameo som utomjording. Filmens enda realistiska sekunder.

Nu ska K få minnet tillbaka och hjälpa agent J ( Will Smith) att fånga en särskilt läskig alien. Ett ormbo förklätt till Lara Flynn Boyles mänskliga kropp, med push up-bh som extra specialeffekt.

Minnet raderas av effekter

Hon vandrar runt New York med en medhjälpare som har två huvuden (tv-komikern Johnny Knoxville) medan männen i svart har en talande hund som kläcker ur sig lustigheter på löpande band, en inkontinent vitsmaskin. Alla jagar de ett viktigt Ljus.

Många pengar har lagts på specialeffekterna. Efteråt känns det som om man stirrat in i rymdpolisernas minnes-raderare och allt är glömt. Sudda sudda sudda, sudda bort din dyra film.

Jens Peterson