Nu planerar trion för uppföljare till ”Hundraåringen”

Robert Gustafsson har tidigare sagt att han är sugen på en uppföljare till ”Hundraåringen”.

Nu avslöjar regissören Felix Herngren att de är i planeringsfasen för en ny film tillsammans med författaren Jonas Jonasson.

– Det skulle förvåna mig om det inte blir något, säger Herngren.

Filmatiseringen av Jonas Jonassons ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann” är tidernas mest inkomstbringande svenska film. I somras blev det klart att filmen spelat in över 340 miljoner kronor.

Sedan premiären har både huvudrollsinnehavaren Robert Gustafsson och Felix Herngren, som skrev manus, producerade och regisserade, varit öppna med att de vill göra en till film.

”Ska inte utesluta någonting”

I februari berättade Gustafsson om sina tankar om titeln ”Hundratvååringen”. Författaren bakom verket var öppen för förslag.

– Det skulle Felix, jag och Robert slå oss ner över ett glas Ramlösa och diskutera. Det skulle vara kul. Man ska inte utesluta någonting i livet, sa Jonas Jonasson då.

Om det krävdes kolsyrat vatten är oklart.

Däremot är det nu klart att trion nu för en dialog och planerar för en uppföljare.

– Vi håller på att diskutera det nu. Det är inte helt klart men vi tittar på möjligheten, säger Felix Herngren.

Är det du, Jonas och Robert som för samtal?

– Ja, precis. Det gäller att hitta en riktigt bra historia och hur mycket man ska använda från boken, om man ska skriva något nytt. Det är massa om, att och hur, som vi pratar om. Men alla är väldigt sugna på det. Det skulle förvåna mig om det inte blir något, säger Herngren.

Publisert: