Sopranos återuppstår på bio – gånger två

avPer Bjurman, Jon Forsling

Tony ”Paulie” Sirico avslöjar sanningen bakom slutet i Sopranos: Vi gör resten på vita duken

Foto: AP
Plötsligt blev rutan svart. Och den omåttligt populära serien om maffiafamiljen Soprano var slut och lämnade en rad frågor i luften. Hade Tony Soprano (James Gandolfini) dött? Nej, han visade sig vara mer seglivad än vi trott. ”Tony Soprano är inte död. Och inte Paulie heller ... David (Chase, ”Sopranos” skapare) tog aldrig kål på mig i serien. Och han tog inte kål på Silvio (Steven van Zandt) heller, säger Tony Sirico till Nöjesbladet.

STOCKHOLM/Detroit. Nej, Tony Soprano är inte död.

I dag kan Nöjesbladet avslöja världsnyheten att det blir två nya filmer av ”The Sopranos”.

– Vi har kommit överens. Det finns för många lösa trådar som måste knytas ihop, säger Tony Sirico, 66.

David Chase.

Det är ingen liten nyhet mannen bakom karaktären Paulie “Walnuts” Gualtieri offentliggör för Nöjesbladet.

Ända sedan det sista avsnittet av ”The Sopranos” sändes i USA den 10 juni 2007 har debatten gått het bland miljontals fans världen över: dog Tony Soprano verkligen i den sista scenen, när rutan plötsligt blev svart? Dog hans underhuggare Silvio Dante, som sköts tidigare i samma avsnitt? Och var det här det sista kapitlet av den våldsamt populära maffiasagan?

Svaret på alla tre frågorna är – enligt Tony Sirico – nej.

Två filmer

Exklusivt för Nöjesbladet berättar han nu det alla har väntat på: det blir en fortsättning på ”The Sopranos” – och det snart.

– Ja, jag skulle tro att vi drar igång om ungefär ett och ett halvt år. Många saker förblev ouppklarade när serien tog slut, och mellan dig, mig och Sverige: vi tänker lösa dem. Just nu håller David (Chase, ”Sopranos” skapare) på med en annan HBO-serie, men när han är klar med den sätter vi igång, säger han.

Enligt Tony Sirico kommer inspelningarna av inte bara en, utan två, Sopranos-filmer att inledas under slutet av 2010. Han insinuerar att ett tungt skäl till detta stavas pengar.

– Du ser ju på ”Sex and the city”-filmen, som drog in 500 miljoner dollar. 500 miljoner! Och det var en jävla hög med dynga, skrockar han.

Muntlig uppgörelse

Något kontrakt ska ännu inte ha skrivits under – men enligt Tony Sirico finns det en muntlig uppgörelse mellan de fem tyngs

ta Sopranos-aktörerna: James Gandolfini, Edie Falco, Steven van Zandt, David Chase och han själv. Och den vedertagna tesen att Tony Soprano dog i det sista avsnittet avfärdar han som rent nonsens.

– Det där slutet berättade allt du behövde veta, du ville bara inte tro på det. Visst, en del trodde att det betydde att han blev skjuten när rutan blev svart, men de flesta förstod grejen: det är inte slut. Han (David Chase) kunde inte ha varit klarare med sitt budskap: vi är klara för tillfället, vi gör resten på bioduken.

Så Tony Soprano är inte död?

– Nej, han är inte död. Och inte Paulie heller ... David tog aldrig kål på mig i serien. Och han tog inte kål på Silvio heller. Han låg på sjukhus när serien slutade, och du fattar ju att han kommer att vara vaken när vi går upp på bio.

Vill bli massakrerad

Enligt Tony Sirico är hans tid med Sopranos ”de bästa tio åren i en 36 år lång yrkeskarriär”, och han verkar mer än redo för en fortsättning.

Men vad skulle du säga om David Chase skriver in i manus att Paulie ska dö?

– Tja, då försvinner jag helt enkelt. Det är okej, så länge jag blir ordentligt massakrerad. Du vet när Sonny Corleone blir nermejad i ”Gudfadern”? Det måste bli ännu värre än så, säger Tony Sirico och skrattar.