David Hasselhoff hyllar David Sandberg

Av: Magnus Sundholm

Publicerad:
1 av 5 | Foto: BJÖRN LINDAHL
Vill till sverige igen.David Hasselhoff behövde bara se tio sekunder av ”Kung fury” för att han skulle bestämma sig och ställa upp. ”Den var så cool”, säger stjärnan som blivit god vän med svenske David Sandberg, som skapade kortfilmssuccén och själv spelar huvudrollen.

HOLLYWOOD. Han har komediserien ”Hoff the record” på väg ut i USA och ska precis påbörja inspelningen av nya ”Baywatch”.

Men det är projekten med svenske filmmakaren David Sandberg som David Hasselhoff, 63, sätter främst.

– Han har fått mig att älska Hollywood igen.

Hasselhoff berättar om Umeåbon när han tar emot på ett kontor i West Hollywood.

– Vi har blivit riktigt nära vänner. Jag är extremt glad över att få jobba med honom.

”Den var så cool”

Svensken ligger bakom den hyllade kortfilmen ”Kung fury”, som Hasselhoff något oväntat sjöng ledmotivet till.

– Sandberg kunde inte drömma om att han skulle få ”Night rider” att flyga över från England för att göra låten, säger Hasselhoff och syftar på sin mest berömda rollfigur efter Mitch Buchannon i tv-serien ”Baywatch”.

– Jag bestämde mig efter att ha sett tio sekunder av kortfilmen. Den var så cool.

SE OCKSÅ

Hasselhoff rasande på Mede efter Guldbaggegalan

”Naiv och underbar”

Sedan dess har deras samarbete fördjupats.

– Han var hemma hos mig häromdagen. Jag hade precis käkat lunch med Steven Spielberg. David frågade om jag kände Arnold Schwarzenegger.

Den 63-årige tv-skådisen skrockar gott.

– Det är verkligen kul att se hur naiv och underbar den här grabben är, hur han uppskattar Hollywood på ett sätt som vi cyniker inte gör längre. Vi är så upptagna av vem som får vad och vem som vinner vad att vi inte håller en öppen attityd och har de ambitioner vi borde.

– David har lärt mig att se det.

Planerar tv-serie och film

Sandberg har också gett extra skjuts åt amerikanens karriär. Hasselhoff konstaterar nöjt att 80-talsinspirerade ”True survivor” har setts närmare 22 miljoner gånger på Youtube.

– Nu planerar vi en tv-serie med samma namn och ska spela in en film ihop. I filmen ska jag vara en bil. Men jag ska också vara med som figur.

Till det kommer mer musik i ”True survivor”-stil.

– Sandberg är involverad i det också, men det är min idé. Vi har kontakt med svenska stjärnor som ger oss material de inte fick inspelat på 1980-talet. Vi ska sätta ihop en 80-talsplatta med fem-sex låtar som ska komma ut till sommaren.

Då hoppas tv-veteranen kunna återvända till Sandbergs hemtrakter.

– Jag vill vara där på sommaren. Jag har ju varit där på vintern. Det var så fruktansvärt kallt. Jag låg i sängen och min flickvän sa att klockan är nio. När jag frågade om hon menade morgonen eller kvällen sa hon, ”Jag vet inte”.

– Det var mörkt hela tiden.

Publicerad:

LÄS VIDARE