Patentet avslöjar Skifs nya filmplaner

FILM

”Drömkåken 2” registrerat Björn Skifs: ”Det beror på manuset”

1 av 3 | Foto: Björn Skifs.

Allt som kunde gå fel gick fel – i succékomedin ”Drömkåken” på 1990-talet.

Björn Skifs berättar om planerna att väcka konceptet till liv med en uppföljare.

– Det beror på manuset och vad det blir för historia, säger Skifs till Nöjesbladet.

I PRV:s varumärkesregister har en registrering för ”Drömkåken 2” funnits under en längre tid. Bakom registreringen ligger produktionsbolaget Pampas produktion (”Hamilton”-filmerna).

Den folkkära artisten och skådespelaren Björn Skifs berättar för Nöjesbladet att det pågår ett arbete för att göra en uppföljare till den älskade filmen från 1993. Det finns dock vissa hinder.

Som att projektet inte är fullt finansierat.

– Det har funnits idéer för en tvåa. Men det är inget som är aktuellt i detta nu, som läget är just nu. Tidigt i våras eller i vintras hörde jag senast något om det här. Vi får se hur det blir, säger Skifs.

Skifs förklarar att han skulle kunna tänka sig att upprepa rollen som ”Göran” från originalfilmen, som regisserades av Peter Dalle. Ifall manuset är tillräckligt bra. Dalle är dock inte inkopplad i projektet.

– Det beror på manuset och vad det blir för historia. Jag är inte sådär jätteförtjust i uppföljare och tvåor. De brukar sällan lyckas och man vill inte att glansen från ettan förtas. Man vill inte solka ned den. Den är så omtyckt. Så man måste vara försiktig, säger Björn Skifs.

När ”Ett päron till farsa” fick en nyinspelning handlade filmen om nästa generation. ”Drömkåken 2” skulle kunna utveckla berättelsen på ett liknande sätt.

– Tiden har ju gått så att säga, säger han.

”Min tid som filmstjärna är nog över”

Från Skifs sida finns det dock inga tankar på att ge sig in i manusarbetet för att säkra att en uppföljare tar den riktning som passar honom.

– Det får folk göra som är roade av det och tror på idén. Vi får se om det dyker upp något i postlådan, säger Skifs.

Han poängterar att fokus i karriären inte längre ligger på filmen.

– Min tid som filmstjärna är nog över tror jag. Det har ju pratats om ”Strul” också, att det ska göras en tvåa, säger han.

Skifs har precis avslutat Badrocks 30-årsjubileum.

– Det blev väldigt lyckat och kul. Jag var lite osäker på hur det skulle funka att ta upp ett gammalt koncept efter 25 år. Men det var jävligt lyckat, säger han.

Nu siktar han in sig på möten med Tommy Körberg inför ”Skifs vs Körberg – revanschen på Skansen”. Den 26 augusti står Körberg och Skifs på Sollidenscenen. Och i oktober står han på Göta lejon-scenen med sin nya föreställning.

– Så mycket semester blev det inte i år. Under sommaren vill man vara lite ledig. Men nu blev det såhär. Mycket på en gång. Jag har fått lova min fru att vi ska vara lite lediga nästa sommar i alla fall, säger han och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM