Lady Gaga rörde Oscarspubliken till tårar

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

Hyllas för sitt starka framträdande

1 av 4 | Foto: AP
Lady Gaga rörde publiken till tårar med sitt framförande av låten ”It can happen to you”. På scen fanns kvinnor med budskap skrivna på armarna.

Lady Gaga, 29 fick ingen Oscar, men levererade galans starkaste framträdande.

Hennes ”It can happen to you” om sexuella övergrepp fick stående ovationer.

Lady Gagas låt ”Til it happens to you” skrevs till dokumentären ”The hunting ground”, en film om våldtäktskulturen på amerikanska college, och var nominerad i kategorin Bästa originalsång.

Sångerskan fick ingen statyett men hyllades i stället för sitt känslosamma framträdande på galan. Under låten fick hon sällskap på scen av en stor grupp kvinnor och män med stärkande budskap skrivna på armarna. Texterna löd bland annat ”Inte ditt fel” och ”Överlevare”, och var riktade till offer för sexuella övergrepp.

”Värme mitt hjärta”

Lady Gaga presenterades av vice president Joe Biden, som också han engagerat sig i kampen mot sexuella övergrepp. Popstjärnan Kesha, som nyligen berättat att hon utnyttjats sexuellt av sin producent Dr Luke, tackade dem båda på Twitter.

”Tack Lady Gaga och Joe Biden för att ni förde uppmärksamheten till sexuella övergrepp på Oscarsgalan. Det värmde mitt hjärta av uppenbara skäl”, skriver hon.

Hyllades av kändisarna

Kesha var inte den enda som uppskattade Lady Gagas uppträdande. Under natten hyllade flera andra kända namn sångerskan på Twitter.

”Lady Gaga stal Oscarsshowen i natt”, skriver programledaren Larry King.

”Grattis Sam Smith till ett vackert tal och Lady Gaga till ett rörande framträdande”, skriver programledaren Ellen DeGeneres.

Skådespelaren Lindsay Lohan höll med.

”Vackert framträdande”, skriver hon.

Publicerad: