Hollywoodstjärnan Shia LaBeouf är i Sverige

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

FILM

Spelar in film om Björn Borgs liv

1 av 5 | Foto: P-O Sännås
Den amerikanska skådespelaren Shia LaBeouf har kommit till Stockholm för att vara med i filmen om Björn Borg.

Hollywoodstjärnan Shia LaBeouf, 29 är i Sverige.

Den amerikanske skådespelaren är i Stockholm för att spela en av huvudrollerna i filmen om Björn Borg.

Under onsdagen var han på plats för att påbörja inspelningarna, och verkade vara på ett strålande humör.

– Det är fantastiskt här i Sverige, säger han.

Shia LaBeouf är i Stockholm för att spela in delar av den svenska filmen ”Borg vs McEnroe” där han spelar tennisstjärnan John McEnroe, enligt uppgifter till Nöjesbladet. Han spelar mot Sverrir Gudnason, som gör rollen som Björn Borg.

För manus står regissören och författaren Ronnie Sandahl som tidigare gjort filmen ”Svenskjävel”. Filmen regisseras av den danska regissören Janus Metz som gjort dokumentärfilmen ”Armadillo”.

Var på gott humör

Producenter för ”Borg vs McEnroe” är produktionsbolaget Tre vänner och mediebolaget Nordisk Film.

Strax efter nio på onsdagsmorgonen klev Shia LaBeouf ur en svart bil utanför inspelningsplatsen Stockholms tennishall på Kungsholmen i Stockholm, och gick in för att påbörja jobbet. Han log glatt och verkade vara på gott humör. I sällskap hade han bland annat filmregissören Janus Metz.

Vid lunchtid promenerade filmstjärnan tillsammans med resten av produktionen bort till restaurangen Stranden bar & lounge ett stenkast från tennishallen. En energisk LaBeouf övade tennisrörelser under den soliga promenaden dit.

”Det är fantastiskt i Sverige”

Under lunchen passade Shia LaBoeuf på att ta en rökpaus i Stockholmssolen med en kollega, och berättade för Nöjesbladet att han mest tillbringat dagen med att jobba.

– Det är fantastiskt här i Sverige, jag har till största delen varit med crewet och jobbat med filmen, säger han.

Det var personerna bakom "Borg vs McEnroe" som gjorde att Shia LeBeouf tackade ja till filmen.

– Jag respekterar filmskaparna, säger han.

Spelade i Transformers

Shia LaBeouf har bland annat spelat i storproduktionerna ”Transformers”, ”Indiana Jones” och ”Nyphomaniac”. Förra året medverkade han i den australiska artisten Sias video till låten ”Elastic Heart”.

De senaste åren har LaBeouf varit flitigt omskriven, framför allt för sitt stundtals skandalomsusade liv. Hösten 2015 fördes han bort av polis efter ett barbesök som spårade ur och bara några månader tidigare filmades han medan han hotade att slå sin flickvän Mia Goth. Filmstjärnan har också varit inlagd för rehab för drogmissbruk.

Publicerad:

LÄS VIDARE