Barnen tycker att Will Smith ska sätta punkt

Vill att ”Suicide Squad” ska bli sista filmen

NEW YORK. Will Smith har varit stjärna i närmare 30 år.

Men nu tycker hans barn att det kan räcka.

– Min äldste son, Trey, sa, ”Du kan lägga av nu, pappa”.

Will Smith och Nöjesbladets Magnus Sundholm.
Will Smith och Nöjesbladets Magnus Sundholm.

Det betyder inte att 24-åringen sällat sig till recensenterna som sågat actionfilmen ”Suicide squad”. I stället står Trey på samma sida som de fans över hela världen som i helgen la 2,3 miljarder kronor på biljetter för att se serietidningsäventyret.

I Sverige gick den rätt in på biotoppens förstaplats.

– För Trey är det bara utför härifrån, berättar Smith roat när han tar emot i nerlagd postsorteringslokal på Manhattan i New York.

– Han tycker inte att jag kan göra något coolare än det här.

Smith, 47, spelar Deadshot, en prickskytt som tar livet av folk mot betalning.

Aldrig skurk

– Jag hade aldrig spelat skurk tidigare. Först kunde jag inte förstå honom och tvivlade på att jag kunde göra rollen. Men sen gav regissören David Ayer mig en bok om seriemördare. Den hävdar att de begår brotten för att de mår bättre av att göra det än att inte göra det.

Deadshot har en fot kvar i mänskligheten. Han har en liten dotter som betyder allt för honom.

Det är något Smith känner igen sig i.

– För länge sedan bestämde jag mig för att bli den största filmstjärnan i världen. Jag la massor av tid och energi på det. Men när Willow föddes ändrades det. Jag kunde inte vara borta lika länge som förut.

Nobbade Tarantino

Han uppger att hans dotter exempelvis fick honom att nobba Quentin Tarantinos succé, ”Django unchained”.

– Hon sa, ”Du kommer att bete dig knäppt. Du kommer att vara galen så länge”. När hon vädjade på det sättet kunde jag inte göra filmen.

I dag är Willow 15. Åldern innebär andra utmaningar för skådespelaren som är gift med Jada Pinkett-Smith, 44.

– Ja, herregud (skratt). Tonåringar borde klassas som lidande, säger Smith som tillsammans med sin fru också har sonen Jaden, 18.

– När jag pratar med andra föräldrar och berättar att jag har tonåringar skakar de på huvudet och säger att de tycker synd om mig (skratt).

Gå under

För honom har Willow varit den största utmaningen.

– Det finns inget svårare än att vara förälder till en 15-årig flicka. Världen går under varenda eviga dag. Hela tiden sker det något som gör att världen inte kan fortsätta på samma sätt som förut.

– Hittills har det fungerat, men nu börjar det bli en utmaning. Jag hoppas kunna ta mig igenom deras tonårsperiod utan att gå under.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln