Brian Cox kritik mot filmindustrin

FILM

Skådespelaren befarar att hans "bästa arbete" kan gå förlorat

1 av 2 | Foto: Skådespelaren Brian Cox tycker att independent-filmer drivs fram dåligt av filmindustrin.

Den skotske skådespelaren Brian Cox, kritiserade igår filmindustrin för att ha misslyckats med att driva fram independent-filmer.

Skådespelaren Brian Cox, 62, deltar just nu på skådespelerskan Tilda Swintons alternativa filmfestival i Nairn i Skottland. Där hoppas Cox att få en distributör till sin senaste film ”The Escapist”, i vilken bland annat Ralph Fiennes och Liam Cunningham medverkar.

Cox passade också på att rikta stark kritik till filmindustrin.

– Jag försöker få filmen att ses av fler än två personer och en hund. Jag tycker det är mycket svårt att arbeta på den nivån vi arbetar på med oberoende filmer och att inte få ett erkännande, säger skådespelaren till den engelska tidningen The Independent.

”Brist på rättvisa”

Den skotske skådespelaren är nu rädd att massa bra filmer ska gå förlorade, då independent-filmerna nästan enbart visas på filmfestivaler.

– Det finns en brist på rättvisa. Jag vill ha en resonabel plattform att visa det jobb som jag anser vara mitt bästa, säger Cox till tidningen och menar att en independentfilm i dag inte har en chans mot en stor Hollywood-produktion.

De senaste åren har Brian Cox bland annat setts i ”Match Point”, ”Adaption” och ”The Bourne Identity”.