Film

Riktigt usel b-skräckis

FILM

Cursed

förbannad Inte nog med att filmen ”Cursed” är usel. Filminspelningen verkade också vara drabbad av en förbannelse. Till slut hoppade regissören av inspelningen.
förbannad Inte nog med att filmen ”Cursed” är usel. Filminspelningen verkade också vara drabbad av en förbannelse. Till slut hoppade regissören av inspelningen.

Amerikansk skräckfilm i regi av Wes Craven, med Christina Ricci, Joshua Jackson m fl.

Ett filmprojekt som i sig tycks ha varit ”cursed”, drabbat av en förbannelse.

Halvvägs avbröts inspelningen, filmbolaget krävde bättre manus. När sedan kamerorna rullade igen, fick scener strykas eller spelas in på nytt, med andra skådisar. Efter det ville filmbolaget plötsligt ha en barntillåten skräckfilm. Då tackade ”Scream”-duon – regissören Wes Craven och manusförfattaren Kevin Williamson – för sig, filmen har sedan klippts om mot deras vilja.

Resultatet har blivit en totalt ointressant kompromiss.

Två syskon – tv-producenten Ellie (Christina Ricci) och hennes mobbade lillebror Jimmy (Jesse Eisenberg) – hamnar under en sen bilfärd på Mulholland Drive mitt i en varulvsattack. De blir smittade, förvandlas sakta men säkert till blodtörstiga bestar, innan det är dags för både vänner och ovänner att drabbas i en final på ett nytt trendigt diskotek i Los Angeles, där Ellies pojkvän, hippa inredningsarkitekten Jake (Joshua Jackson), har skapat en skräckfilmsliknande miljö.

Mer fånigt och oinspirerat än skrämmande. Och varulvseffekterna är sämre än i de filmer som gjordes för tjugo, trettio år sedan.

Jan-Olov Andersson

ANNONS EXTERN LÄNK

Vita tänder i sommar? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nöje

/

Film