Miljoner läggs på att få De Niro att se yngre ut

Scorseses nya gangsterfilm blir rekorddyr för Netflix

Det är inte billigt att få en 74-årig filmstjärna att se ung ut på bio.

Det håller Netflix på att lära sig då deras budget för Martin Scorseses gangsterfilm ”The Irishman” har sprängt alla gränser.

Streamingtjänsten Netflix satsar allt mer på egna tv-serier och filmer. Ett av deras mest omtalade projekt är ”The Irishman”, en film som handlar om mordet på den legendariske fackföreningsbossen Jimmy Hoffa som försvann 1975 och aldrig har återfunnits.

Regissör är Martin Scorsese och rollistan är fullspäckad med bekantingar från Hollywoods rika historia av maffiafilmer, som Robert De Niro, Al Pacino, Harvey Keitel och Joe Pesci.

Använder digitala metoder

De Niro spelar Frank ”The Irishman” Sheeran, en gammal fackföreningsman som ska ha varit inblandad i mordet. Berättelsen utspelas under flera decennier (genom tillbakablickar) och De Niro gör rollen även när han är en ung man.

Enligt IndieWire ska filmskaparna använda digitala metoder för att åstadkomma föryngringen på ett trovärdigt sätt. Det är samma teknik som användes på Brad Pitt i ”Benjamin Buttons otroliga liv” (2008).

Lön på 80 miljoner

Dealen som Netflix gjorde med Scorsese var dyr från början, omkring en miljard kronor. Bara regissörens lön gick på minst 80 miljoner kronor, enligt IndieWire.

Sedan blev inspelningen ännu dyrare ... och det omfattande digitala arbetet med att få De Niro att se yngre ut gör att slutnotan hamnar på över 1,1 miljarder kronor.

”The Irishman” får premiär på Netflix 2019.

Ray Liotta, Robert De Niro, Paul Sorvino och Joe Pesci i ”Maffiabröder”.
Ray Liotta, Robert De Niro, Paul Sorvino och Joe Pesci i ”Maffiabröder”.
Publisert: