Fincher på väg att sparkas från Steve Jobs-film

Hollywoodkälla om David Finchers dyra krav för att ställa upp: Löjligt

David Fincher är på väg att sparkas som regissör för den kommande filmen om Steve Jobs.

Hans krav på pengar och kontroll uppges ha gått över styr.

Enligt Hollywood Reporter är demon­regissören David Fincher på väg att få sparken som regissör för den kommande filmen om Apple-grundaren Steve Jobs.

Orealistiskt

Filmbolaget Sony Pictures ska ha tröttnat på hans orealistiska krav på pengar och kontroll.

Enligt Hollywood Reporter kräver David Fincher 65 miljoner kronor i förskott och kontroll över marknadsföringen.

Sony Pictures ska ha dragit öronen åt sig efter samarbetet med filmen ”The girl with the dragon tattoo” då David Fincher fick igenom sin kravlista, men begick en rad kostsamma misstag. Bland annat fick han igenom sitt önskemål om att använda ”The feel bad movie of christmas” som slogan. Han ska även ha fått studion att framställa rakbladsformade metallföremål till filmen som kostade flera miljoner kronor att tillverka - utan att de någonsin användes.

Såväl Sony Pictures som David Fincher har avböjt att kommentera.

En källa med insyn säger att förhandlingar kan komma att återupptas, men att summan som David Fincher kräver är ­”löjlig”.

”Belönas efter”

– Du gör inte ”Transformers” här. Du gör inte ”Captain America”. Det här är kvalitet, och det skriker inte kommersiell framgång. Han borde belönas efter en framgång, inte innan, ­säger källan.

Filmen om Steve Jobs är baserad på bästsäljaren ”Steve Jobs” av Walter Isaacson, och David Finchers önskan ska ha varit att anlita Christian Bale till ­huvudrollen.

Publisert: