Sylvester Stallone – 500 år gammal?

avNiklas Eriksson

Turist fann Rocky på fresk från 1511

1 av 2
Dubbelgångare Sylvester Stallone har gjort det mesta under sin långa karriär. Men att han också varit med på en fresk från 1511 är det få som kunnat ana innan detta.

Är Sylvester Stallone, 65, i själva över 500 år gammal?

Här är Rockystjärnan avbildad på en fresk i Vatikanstaten.

Från 1511.

Sylvester Stallone är skådespelare, regissör, producent och superstjärna efter bland annat rollerna som Rocky Balboa och Rambo. Han har gjort porr och reklam för cigaretter, varit gift tre gånger och tagit en universitetsexamen.

Kort och gott en renässansman med många strängar på sin lyra. Men nya bilder gör gällande att han även var en renässansman i meningen att han levde under eran.

Turist upptäckte ”Sly”

Upptäckten att ”Sly” Stallone finns avbildad i konstnären Rafaels verk ”Disputation om sakramentet” från 1511 gjordes av turisten Anthony Zonfrell, 20, skriver Daily Mail.

– Så fort vi såg målningen visste vi att det var han. Hela min familj tyckte det var jättelustigt, det kunde verkligen vara ett porträtt av honom, säger Zonfrell enligt Daily Mail.

Rambo och påven

I själva verket föreställer fresken i apostoliska palatset i Vatikanstaten påve Gregorius IX.

Efter att Rafael ansåg sig vara färdig tros målaren Lorenzo Lotto ha färdigställt fresken, som nu har fått en renässans efter att Zonfrell spridit sin bild på sociala nätverks-sajten Reddit.

– Jag blev chockad av responsen, det exploderade verkligen, säger han enligt Daily Mail.