Här blir Tom Hardy maffiabossen Capone

Spelar gangsterlegenden i en ny film

avStefan Hedmark

En av Tom Hardys mest berömda roller är som skurk i en Batman-film. Men i nästa projekt spelar han en av verklighetens mest berömda skurkar, Al Capone.

Nu har han lagt upp en bild på hur han kommer att se ut i filmen.

Det är i en bild på Instagram där Tom Hardy visar upp sig i all sin Capone-prakt. Eller, prakt och prakt. Han kommer att spela maffiabossen i ett rätt sorgligt stadium. Enligt filmsajten Indiewire skildrar ”Fonzo” Capone vid 47 års ålder när han har suttit inne i tio år, blivit dement, och plågas av minnen från sin blodiga karriär.

1 av 3 | Foto: Fox
Tom Hardy som bartendern i ”The drop” (2014).

Tom Hardy är känd för att göra verkliga karaktärsroller där han försvinner in i figurerna som ofta är ganska kantiga och brutala i stilen.

Ett exempel är Bane i ”The dark knight rises” (2012). Där gömde han sig bakom en bisarr mask som gjorde det svårt att höra vad han sa – detsamma kan nästan sägas om förra sommarens ”Dunkirk” där han spelade en stridspilot och tillbringade i stort sett hela filmen bakom en mask upp i sitt flygplan.

Hardy har gjort gangsterfilmer förut, som tv-serien ”Peaky Blinders”, ”The drop” (2014), där han spelade en bartender med hemligheter, ”Legend” (2015), där han gjorde en dubbelroll som gangsterbröderna Kray, samt 30-talsthrillern ”Lawless” (2012).

”Fonzo” kommer att regisseras av Josh Trank, som har haft det jobbigt de senaste åren. Han slog igenom med sci-fi-thrillern ”Chronicle” 2012, men floppade med ”Fantastic four” (2015) och missade chansen att göra en ”Star wars”-film, enligt Hollywood Reporter. ”Fonzo” blir hans chans till en comeback.


Foto: Paramount
Robert De Niro i ”De omutbara” (1987).

Tre andra som har spelat Al Capone

  • Robert De Niro i ”De omutbara” (1987)

  • Stephen Graham i ”Boardwalk empire” (2010–2014)

  • Anthony LaPaglia i ”Road to perdition” (2002) – men hans scener klipptes bort.

ARTIKELN HANDLAR OM

Film