Matt mest lönsam i Hollywood

FILM

”Sug på den, Clooney!”

LONDON

Papparollen gjorde att tvättbrädan försvann inför ”The Bourne ultimatum”.

Men Matt Damon kan trösta sig med att vara den mest lönsamma skådespelaren i Hollywood.

– Då mejlade jag George Clooney direkt för att reta honom.

Matt Damon, 36, tar alla tillfällen i akt att få ge igen på sina bästa kompisar George Clooney, Brad Pitt och Ben Affleck.

De toppar oftast listorna över sexigast, hetast eller snyggast i Hollywood.

Mejlade Clooney

– Så när jag fick veta att jag röstats fram till lönsammast i Hollywood mejlade jag genast George och skrev ”sug på den, sexy boy!”, säger Matt Damon när Nöjesliv träffar honom i London.

– Och George svarade genast att han hört det eftersom en av hans tjänare läst det för honom (skratt).

Utnämningen innebär att Matt Damons filmer genererar mest pengar tillbaka till filmbolaget för varje dollar han själv tjänar.

Framför allt är det tack vare rollen som Jason Bourne.

– Bourne räddade min karriär. När den första filmen gick upp hade jag inte fått något filmerbjudande på sex månader, säger Matt Damon.

Han lär inte direkt gå arbetslös i fortsättningen. Senaste ”The Bourne ultimatum” hyllas redan som den, för ovanlighetens skull, bästa filmen i trilogin.

Går raka vägen hem

Men inspelningen var ljusår från första ”The Bourne identity”. Då var Matt Damon singel, tränade hårt inför actionscenerna och ingen visste om den skulle bli en hit eller kalkon.

– Mina prioriteringar har ändrats eftersom jag har en dotter och en styvdotter. Nu går jag inte till gymet längre efter jobbet utan raka vägen hem.

Och han kände av extrakilona under inspelningen.

– Som tur är har jag en jacka på mig som jag kan dölja magen med. Men mot slutet sa regissören att jag kanske skulle dra upp blixtlåset ännu lite mer.

Matt Damon om...

Foto: Matt med frun Luciana.

Susanne Nylén