Den halvfantabulösa frigörelsen av Harley Quinn

”Birds of prey” kommer aldrig riktigt igång – men man har roligt så länge det vara

FILMRECENSION Verklig ilska och verkliga oförrätter hänger i luften filmen igenom – och det går inte att inte mysrysa när diverse får spö.

Betyg: 3 av 5 plusBetyg: 3 av 5 plus

Birds of Prey: and the fantabulous emancipation of one Harley Quinn


Regi Cathy Yan, med Margot Robbie, Mary Elizabeth Winstead, Jurnee Smollett-Bell, Rosie Perez, Chris Messina, Ella Jay Basco, Ali Wong, and Ewan McGregor m fl


Margot Robbies Harley Quinn vann "Suicide Squad", och är nu tillbaka i en egen film. Psykiatikern som föll för Jokern, hoppade ner i en kemikalietunna och hittade på några av Jokerns roligaste jävelskap utan att få cred. Blev dumpad. Nu är det dags för frigörelse. Handlingen är bara ursäkter för grällt serietidningsvåld i slowmotion, det är verkligen inget mästerverk och kommer aldrig riktigt igång – men man har roligt så länge det varar.  


Nyligen vittnade skådespelerskan Rosie Perez i rättegången mot Harvey Weinstein, och när hon och andra "Birds of prey"-skådespelare i veckan gjorde PR för filmen fick hon frågan hur det kändes. Bilderna av hur tårarna vällde över och Robbie, Jurnee Smollett-Bell (Black Canary) och Ella Jay Basco (Cassandra Cain) höll henne i handen är mäktiga. Betydligt mäktigare än "Birds of prey". Men verklig ilska och verkliga oförrätter hänger i luften filmen igenom – och det går inte att inte mysrysa när Gotham Citys färskaste gudfader, storskurken Sionis (Ewan McGregor), får riktigt mycket spö efter att just ha manat sina bröder och underhuggare till kamp mot Harley Quinn & co genom att säga att de är skyldiga honom en tjänst. Han har ju hållit dem om ryggen och sett till att de inte hamnat i fängelse.

Publisert:

LÄS VIDARE