Filmtrailers

Ny zombiefilm kan väcka liv i liket

Första trailern för ”Peninsula” har bra tryck i skräcken

Av: 

Stefan Hedmark

FILM

FILMTRAILER. Just när du trodde att ”Walking dead” hade sugit musten ur hela zombiekonceptet.

Då kommer en film som kanske väcker liv i liket.

Den en gång så rafflande tv-serien ”The walking dead” stapplar vidare som en zombie, omedveten om att den dog för länge sedan. Men då och då dyker det ändå upp filmer i zombiegenren som väcker ens nyfikenhet igen.

”Peninsula” är ett sådant exempel. Den första trailern ser ni här ovan. Det kommer kanske inte som en överraskning att ursprungslandet är Sydkorea. Det är där det händer saker nuförtiden, inte bara för att ”Parasit” gick och vann en Oscar för Bästa film tidigare i år.

En av alla sydkoreanska filmer som har väckt uppmärksamhet de senaste åren är just zombiefilmen ”Train to Busan” (2016). Har du missat den finns den att hyra på flera streamingtjänster.

”Peninsula” är uppföljaren. Det är en apokalyptisk historia (passar vår tid fint) som skildrar hur koreanska halvön har blivit ett katastrofområde. Filmen ser ut att vara tämligen fristående från ”Train to Busan”, med en ny rollista, men regissören Yeon Sang-ho är densamme.

Trailern har bra tryck och ett pärlband av chockartade scener där zombier krälar, kryper och går till attack i mörka miljöer. I en intervju med Screen Daily säger regissören att han inspirerades inte bara av de klassiska zombie-filmerna utan även ”Mad Max”.

”Peninsula” beräknas få premiär... äh, det är coronatider. Vem vet när?


Glöm inte att gilla Aftonbladet FILM på Facebook för filmnyheter, trailers, recensioner och skön filmnostalgi.

ANNONS

Packa badväskan med Cellbes! Baddräkter och bikinis med hög midja, shapingeffekt i fina färger till ett bra pris!

Extern länk från Cellbes SE

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

”Sune”-skådespelaren Elis Gerdt tvingas sluta – har blivit för stor

ÄMNEN I ARTIKELN

Filmtrailers

Zombie

Sydkorea