Vikander högaktuell som Snövit

FILM

Svenska stjärnskottet kan få storroll i Hollywood

Foto: Alicia Vikander hyllades för sin roll i ”Till det som är vackert”.

Den svenska skådespelerskan Alicia Vikander är aktuell för en storroll i Hollywood. Vikander är en av fyra skådespelerskor som tävlar om rollen som Snövit i "Snow White and the huntsman", skriver Hollywood Reporter.

Får hon rollen kan hon få spela mot Charlize Theron, aktuell som den onda drottningen, och Michael Fassbender som förhandlar om rollen som jägaren.

Enligt tidningen hade bolaget Universal först tänkt satsa på en redan etablerad stjärna som Kristen Stewart, Dakota Fanning eller Saoirse Ronan som Snövit, men nu har de ändrat sig.

Vikander, som slog igenom på hemmaplan i år med huvudrollen i "Till det som är vackert", har ändå tuffa medtävlare. Aktuella för rollen är också Riley Keough ( Elvis Presleys barnbarn och dotter till L isa Marie Presley), Felicity Jones och Bella Heathcoat från australiska "Grannar".

Utsedd till ”Shooting star”

Alicia Vikander har även utsetts till "Shooting star". Det är första gången som utmärkelsen går till en svensk skådespelare sedan European Film Promotion gjorde om reglerna för "Shooting star" för tre år sedan. Svenskan valdes ut som en av de tio finalisterna sedan juryn sett henne i Lisa Langseths film "Till det som är vackert".

TT Spektra